-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 27. toukokuuta 2017

Sopivapuhe on loppu nyt

Ensin oli vihapuhe - ja sitten kuuleman mukaan muilla oli siinä välissä kivapuhe, tai sen kritiikki - nyt minulle on valjennut, että sopivapuhe on täysin loppunut kohdallani.

Sopivapuhe on sitä puhetta, mitä te muut puhutte omalle sidosryhmällenne siloitellen asioita, teette asioita ymmärrettävämmäksi, väännätte omaa ja ryhmänne etua puheessa, jotta tulette vielä enemmän ymmärretyksi ja hyväksytyksi. Sopivapuheella te haette hyväksyntää ja verkostoitumista, suhteita. Maailmaa rakennetaan sopivapuheella.

Sananvapausvittuilijalla ei tullutkaan eilen, kun bloggasin jussista ja pillun kokeilusta pojilta salaa, hyperpsykoosia päälle, kuten luulin, koska aina ennen on käynyt niin kun tulppa kerran aukeaa. Hyperpsykoosi on tila, missä saan ulos koko kuukauden poliittisen oksennuksen kerralla sellaisessa muodossa, että joku siitä saattaa jopa jotakin ymmärtää. Se on ihana, valaiseva tila. Se on kuin känni, kuin humalatila - krapulana sydämentykytyksiä ja vähän säikky olo kun se on ohi. Siis oikea päihde. Vittuilupuhe on vihapuheen jälkitauti. Sitä ei saa kuin puhumisesta tuomitut kriminaalit, eivätkä hekään kaikki. Toinen todellinen vittuilun mestari ja näytösvittuilija on Seppo Lehto. 

Mutta ei! Nyt sananvapausvittuilijalla on tämä tila melko pysyvänä vissiin sattunut otsalohkon taakse, poislukien sen, että krapulaa ei näemmä enää tule. Hyperpsykoosi muuttui tänä aamuna silmäni aukaistuani ymmärrykseksi siitä, että sopivapuhe on loppu nyt. Maailma on kääntynyt, ja tämä on uskottavaa yhteiskunnallista kehitystä. Kun ei vaan kiinnosta! Suorat faktat on ajat sitten puhuttu! Sopivapuheen mielentila on kulunut kohdallani loppuun jatkuvan hyperpsykoottisen douppauksen ja poliittisen vittuilun myötä. En tajunnut ollenkaan, että vittuilulta voi pohja pudota, että vittuilulla on porttiteoria myös. Minusta on tullut vittuilupuheen narkkari.

Poliittisena vapausnarkkarina on kiva olla! Silmien eteen piirtyy harhanäkyjä toisensa perään, ne kasvavat ja ne on pakko kertoa blogissa ulos. Se on pakonomaista! Joskus henkilöt saattavat suuttua! Ei se mitään, minulla on oikeus! Haaveilen vapaudesta! Kun sitä ei ole, piirrän sen silmieni eteen kerta toisensa jälkeen.

Nyt on kovat huumeet piipussa. Tästä on enää pieni matka huumekauppaan. Olen jo viritellyt tulevaa asekauppiaan statustani siksi, että haluan antaa miehille aseet käteen kun ne joutuvat eteeni, ettei niiden tarvitse kuuleman mukaan aseettomana edessäni olla. Ja nyt! Tulee se kolmas juttu pyhästä anarkian kolminaisuudesta, eli porno, aseet, huumeet. Kaikki kasassa! Kauppaan vapautta ja rakkautta! Vapaushuume ja rakkausaseet eivät ole sopivapuheesta tehty, vaan ne syntyvät vihapuheesta vittuilun jälkioireena. 

Kohta nimittäin kauppaan ihan kirjaimellisesti.
EDIT, MIELENKIINTOINEN HUOMAUTUS / LISÄYS: näen, että vihapuhe, kivapuhe, sopivapuhe ja vittuilupuhe ovat 2010-luvun suomalaisen poliittisen äärioikeistosiiven kiteytymätöntä etnohistoriallista muistitietoa, mitä voidaan verrata vaikkapa folkloristiikan ja Alan Dundesin käsitteisiin folk ideoista (folk idea), mitkä tarkoittavat tutkittavan kulttuurin piirissä vallitsevia malleja; käsityksiä ihmisestä, elämästä ja maailmasta, mitkä ilmenevät kertomuksissa ja kerronnassa. "Folklore on elävä, dynaaminen kulttuurinen ilmiö". Kts. Peltonen, Ulla-Maija, 'Muistitieto folkloristiikassa'. Teoksessa Fingerroos, Outi, et al. (toim.), Muistitietotutkimus. Metodologisia kysymyksiä. SKS: Helsinki, 2006, 93-119.

2 kommenttia: