-

-
Art by Alberto Moravia

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kohta lasten hyväksikäyttö on Suomessa legitiimia

Kansanedustaja Jussi Halla-Aho (Ps.) sai korkeimman oikeuden mukaan langettavan tuomion kirjoitettuaan, että islam on pedofiiliauskonto. Mikäli on siis uskomista suomalaista oikeutta, islamissa ei pedofiiliaa ole.

Mutta pari viikkoa sitten silmiini sattui seuraava uutislinkki:

Iran seeks to legalise marriage for girls under 10
eli suomeksi; Iran aikoo laillistaa alle 10-vuotiaiden tyttöjen naimiskelpoisuuden.

Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että Iranissa tuon lain voimaanastumisen jälkeen kaikki tyttölapset, jotka ovat alle kymmenen vuotta, ovat Iranin fundamentalistisen shariahallinnon mukaan kypsiä menemään naimisiin.

Mutta länsimaisen, kuten suomalaisen oikeuskäsityksen ja lainsäädännön mukaan,  alle 10-vuotias lapsi on vielä lapsi. Naimakelpoisuus Suomessa on mahdollista saada 17-vuotiaana.

Jussi Halla-aho ei siis ollutkaan väärässä väittäessään islamia pedofiiliauskonnoksi - sillä Suomessa, jossa Halla-aho artikkelinsa kirjoitti - lain mukaan langetetaan rangaistus, jos raiskaat lapsen.

Minusta on pelottavaa, että ensi kuntavaaleissa meillä voi olla ehdokkaita muslimimaista - joiden kulttuuriseen kontekstiin kuuluu pedofilia ja lasten hyväksikäyttö ja muun muassa lapsimorsianprostituutio (lapsi tai nuori nainen naitetaan yhdeksi yöksi tai vähän pidemmäksi ajaksi, esim. asiakkaan loman ajaksi, virallisesti avioliittoon, ja hylätään sitten kun avioliiton etukäteen määrätty määräaika on mennyt umpeen, ja sitten lapsimorsian naitetaan taas toiselle, ja sitten taas toiselle, ja niin edelleen, jonka jälkeen tyttö ei itse asiassa enää "kelpaa" "oikeaan" avioliittoon.)

Shariamuotoisten lakiehdotelmien tuputtaminen suomalaiseen hallintoon olisi viimeinen piste.

Kuinka kauan menee että meilläkin muslimimaahanmuuttajat avoimesti naittavat alle kymmenvuotiaita lapsiaan? Ei kovin kauan.

Ei ole sitä paitsi kauan siitä, kun kokoomuspolitiikko Kimmo Sasi ja kumppanit ilottelivat mahdollisuudella saada sharia-laki Suomenkin lainsäädäntöön.EDIT: Katso myös oma Suomessa annettu tuomioni vuodelta 2014 kritisoituani Iranin uskonnollista shariahallintoa ja Ayatollah Khomeinia sekä lapsimorsianinstituutiota ja pedofiiliaa islamissa.


Jussi Halla-ahon - ja myös omani - sananvapaustuomio kertoo karua kieltään yhteiskuntaamme tällä hetkellä rakentavista arvoista ja yhteiskuntamme instituutioiden tavoitteista, jotka vaikuttavat politiikan tuotoksiin ja toimijoiden valtasuhteisiin.


Lähdeluettelo:
"Iran seeks to legalise marriage for girls under 10." Uutinen. Mohabat News 07 JULY 2012.  Saatavilla <http://www.mohabatnews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4923%3Airan-seeks-to-legalise-marriage-for-girls-under-10&catid=35%3Ainside-iran&Itemid=278>, luettu 15. 9. 2014.

"Kimmo Sasi Kotimaassa: Sharialaki Suomeen." Uutinen. Iltalehti 26.11.2010 klo 21.50 (päivitetty klo 22.22).
Saatavilla <http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112612771042_uu.shtml>, luettu 15. 9.  2014.

Palosaari, Anu (2014), "Jokainen mies ei ole sika", Anu Palosaari (blogi). Anu Palosaari. 14. helmikuuta 2014.
http://anupalosaari.blogspot.fi/2013/05/jokainen-mies-ei-ole-sika.html , luettu: 14. 9.  2014.

Sundqvist, Vesa, "KKO kovensi Halla-ahon tuomiota."  Uutinen.  Yle  | http://yle.fi/uutiset/kko_kovensi_halla-ahon_tuomiota/6171365>, luettu 15. 9.  2014.