-

-
Art by Alberto Moravia

tiistai 10. lokakuuta 2017

Väärä henkilö kopissa

Osallistuin tänään julkiseen facebookkeskusteluun Sanna Ukkolasta ja Tero Hannulasta. Sitä ennen olin sattumalta joutunut lukemaan näkemyksiä kummankin henkilön puolesta ja kumpaakin vastaan. Tosin, ilmeisesti Ukkolan puolesta oleva kirjoitus oli mielestäni sekava ja pitkäveteinen, joten jätin kolmanneksen kirjoituksen lopusta lukematta.

Ilmoitin Junes Lokan facebookkeskustelussa mielipiteenäni, että kaikki keskustelijat tätä asiaa koskevassa yhteiskunnallisessa  keskustelussa ovat lähtökohtaisesti väärässä, koska on ajanhukkaa riidellä asiasta, mikä ei vie minnekään, koska toinen osapuoli ei tule ikinä muuttamaan näkemystään keskustelun voimin. Jossakin vaiheessa keskustelua mukaan ämpättiin toisen keskustelijan toimesta myös inkkaripäähineet ja kulttuurin omiminen. Sanoin mielipiteenäni, että minusta jokainen saa pukeutua kuten haluaa ja että kulttuureja on omittu aina. Ihmiskunnan sivistyskehitys ja koko historian kulku perustuu kulttuurien omimiseen, mitä ilman kulttuuri kuolee ja ihmiskunta palaa takaisin kivikaudelle. Jolloin oli kyllä myös kulttuuria, mutta ainoastaan alkeellisissa heimoyhteisöissä.

Keskustelu oli pitkäveteinen ja kiersi kehää. Toinen osapuoli ei voinut ymmärtää, mitä tarkoitan sillä että kaikki keskusteluun osallistuvat (siis myös minä) ovat mielestäni väärässä. Selitin jo neljättä kertaa keskustelussa, että siksi koska mielestäni koko Suomi tarvitsisi psykoterapiaa, kolmiorauhoittavia ja jarrua. Koko Suomi toimii kuin maanis-depressiivisen henkilön keho. En ihan rehellisesti sanottuna muista viimeisen kolmen vuoden ajalta yhtäkään rationaalista yhteiskunnallista keskustelua. Mikäli nimittäin asiat nähdään rationaalisesti, ratkaisu riitaan löytyy heti. Tässä nimenomaisessa tapauksessa koulukiusaaja Sanna Ukkola olisi jättänyt Tero Hannula-nimisen yksityishenkilön rauhaan, mikäli Suomi olisi vielä rationaalisessa tilassa - eikä mitään epärationaalista hässäkkää olisi alunperin edes syntynyt.  Epärationaalisuuden takaa löytyy epärationaalisiin keskusteluihin jumittuminen. Silloin myös alunperin rationaalisesta keskustelijasta tulee epärationaalinen.  TÄMÄN vuoksi Suomi on sekaisin, koko poliittinen diskurssi pitäisi puhaltaa poikki ja pakkolääkitä koko keskustelu.

Seuraavaksi klikkasin mv-lehden puolelle, ja siellä luetuimpien joukossa oli tämä Ukkola-keissi. Silloin minulla välähti - enteellistä ja oireellista koko Suomelle on, että Suomen rationaalisimmalle päätoimittajale on annettu koppihoitoa ja pakkolääkitystäkin jossakin vaiheessa. Vaikka runtua pitäisi antaa ihan kaikille muille päätoimittajille ja toimittajille kuin Janitskinin medialle. Janitskin on nyt sijaiskärsijänä tästä koko Suomen (Euroopan) syövästä. Ihan kirjaimellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti