-

-
Art by Alberto Moravia

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Vampyyrisulttaanittaren vuosisata(tuhat) Kirkonmaalla

Valtiotieteen tohtori Juha Martelius kirjoittaa ihan oikein Helsingin Sanomien mielipideosiossa tänään, että syntymäpäivänsankari Suomi ei mahdu itse omiin juhliinsa.

Vampyyrisulttaanittaren näkemyksen mukaan tämä johtuu alamaisuuden olomuodosta kansan parissa.
Ote Vampyyrisulttaanittaresta. Huomaa myös taka-alalla syntymäpäivänsankarin lippu, joka tosin on hieman väriään menettänyt satavuotisen Kirkonmaalla oleskelunsa päätteeksi.

Vampyyrisulttaanittaren oma elementti Kirkonmaalla


Kirkonmaalainen hahmo. Suomen pääministeri Juha Sipilä 2015 - 

Kirkonmaalainen hahmo. Abdirahim Husu Hussein. Poliitikko ja Suomen pen-keskuksen sananvapauspalkinnon saaja vuonna 2015.

Suomessa, kuten yleiseurooppalaisesti, yhden jumalan kultit ovat vieneet ihmisten uskon tulevaisuuteen, koska yhden jumalan kultit sisältävät epäitsenäisyyden vaateen ja alamaisuuden vaateen. Oma tahto ja ymmärrys on pitänyt alistaa yhdelle jumalalle, jotta väestöä on voitu historiallisesti helpommin hallita. Katolisen kirkon vallan hajoaminen keskiajan lopussa vauhditti tätä kehitystä, koska feodaaliyksiköt olivat kehittymässä valtiokoneistojen ja valtion armeijoiden muotoon, siis paljon isompiin yksiköihin kuin ennen tätä. Keksittiin valtion uskonto. Vampyyrisulttaanitar on lukenut 1600-1700-luvun Ruotsi-suomalaisista sotilasrullista tietoja, mitkä valaisevat talonpoikien kauhua joutuessaan kruunun armeijan pakko-ottoon. Tähän asti suomalainen talonpoika oli ollut Euroopan vapain. Suomeen ei feodaalijärjestelmä päässyt koskaan juurtumaan. Suomalainen talonpoika oli 'oman itsensä herra'. Ainoastaan kuninkaan veronotto koski häntä harva se vuosi. Vielä 1600-1700-luvulta Suomesta on löydetty muinaissuomalaisten uskontoon liittyvistä kulttimenoista ja muinaissuomalaisten jumalien palvomisesta kertovia historian jäännöksiä. Tämä lienee Euroopan myöhäisintä aikaa, jolloin muualla kristinusko ja alamaisuus ilman mitään oikeutusta oli saatu juurrutettua kansan mieliin - huolimatta siis siitä, että Ruotsin Itämaatakin koskivat jo tuolloin ne samat valtiosäännökset kuin muitakin Euroopan valtion kansoja.
Kirkonmaalaisia hahmoja. Rajat kiinni-'kansan'liike.
Ei-kirkonmaalainen järjestö. Tämä on esimerkki esimerkillisestä järjestäytymisestä.
Vampyyrisulttaanittaren vuosisadasta Kirkonmaalla ei ole muuta mainittavaa.

Hallitsemiseen käytetty hokema 'koti, uskonto, isänmaa' on hänen todellisuudessaan 'koti, synnyinpaikka, äidinkieli'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti