-

-
Art by Alberto Moravia

tiistai 13. kesäkuuta 2017

Miksi kansa ei ymmärrä Soinin logiikkaa?

En ymmärrä somen reaktiota Soinin toimintaan rakkaan puolueensa suojelemiseksi.

Puhutaan 'takinkäännöstä'.

Ilmeisesti kansa lukee tehdyt lupaukset kirjaimellisesti. Eli kun kansa on jostakin lukenut, että puolueesta ei loikata niin edes tulipalo ei saa kansalta sellaista ymmärrystä, että puolueesta voisi hengiltäpalamisen vuoksikaan loikata pois.

Kansa ei ymmärrä politiikkaa. En sitä toki odotakaan. Politiikka on taitolaji, josta voi puhua vasta joku, joka on loikannut puolueesta tai kahdesta painavin syin. Yleensä ihan aina ne ovat periaatteellisia syitä. Herää kysymys, miksi kansa ei ymmärrä periaatteiden merkitystä.

Siitä päästäänkin Juha Sipilään, mieheen, jolla ei alun alkaenkaan ollut periaatteita. Mutta kansan mielestä alun alkaen oli. Ainakin niin kauan, kun ilmeni - viimeistään tällä viikolla - että ei ollutkaan. Kansa valitsee johtajiaan periaatteettomista huijareista, koska ei erota periaatetta takinkäännöstä. Tämähän on vaarallista, kuten nyt on nähty. Taisin alun alkaen sanoa Sipilästä, että mies on vaarallinen narsisti, josta on vielä Suomelle sellaista haittaa, että ei ole vuosikymmeniin nähty. Joku kommentoi siihen vain, että Sipilä on kuule hyvä jätkä. Vuosi oli 2012. Sen jälkeen mikään Sipilästä uutisoitu talouskupru, petos tai huijaus ei ole ollut minulle mikään uutinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti