-

-
Art by Alberto Moravia

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Halla-ahon valinta ei muuta mitään

Monet ajattelevat, että Orpo ja Sipilä ovat nyt kusessa, kun Halla-aho saatiin pääpäättäjäksi persuille. No oikeasti ammattipoliitikko ei toista säikähdä, ja taistelu hallituspöydässä jatkuu entiseen malliin uusien taistelupariasetelmien vallitessa. Jussi Halla-aho ei saa rajoja kiinni, eikä piikkiä suljetuksi, eikä tule sitä edes yrittämään. Halla-ahon päsmäröinti ei lisää edes keskustelua maahanmuutosta; ne keskustelut käydään ihan muualla muiden osapuolten kanssa rajummilla termeillä.

Jussi Halla-aho ei ole rasisti, vaan poliitikko. Jussi Halla-aho ei uhkaa ketään, paitsi ehkä nyt käytössä olevia sananvapauden moderointeja sekä yhteiskunnassa että ehkäpä puolueensa sisällä. Voi olla, että Halla-aho sallii entisten erotettujen jäsenten paluun persuihin. Halla-aho voi tehdä persuista isomman puolueen, mutta siltikin se jää hallituspuolueeksi, millä on sananvaltaa asioihin yhtä paljon kuin muilla hallituspuolueilla. Siis tasan yhtä paljon, eikä yhtään enempää. Suomessa ei Halla-ahon hallituksessa olemassaolon vuoksi nähdä keskitysleirejä eikä noitarovioita. Tai ei noitarovioita ainakaan yhtään enempää kuin nykyisenkään hallituksen voimin.

Vai olisiko Sipilä niin tyhmä, että lähtisi kaatamaan hallituksen? Olisko Orpo tai joku muu niin typerä, että vaatisi sitä? Mahdollisesti ja mahdollisesti. Silloin he antavat ainakin minulle pop cornit käteen, mutta mitä tapahtuu hallituksen keikautuksen jälkeen, on että ei mitään sen kummempaa. Kansalliseen historiankirjoitukseen jää vain yksi luku, joka julistaa sitä, miten Suomen yhteiskuntarauha kerran todettiin häiriintyneeksi yhden poliitikon vuoksi.

Mutta vaikka Li Andersson kuinka mesoaa demokratiasta, niin Jussi Halla-ahon demokratia on Li'n kanssa samaa ilmaa, samassa maassa, samassa talossa Arkadianmäellä. Turha kirkua. Demokratia ei ole meitä ennenkään pelastanut sen vaikutuksilta.

Markku Huusko ja muu media saavat kunnioittaa Suomen hallituksia niin kuin ennenkin. Turha kitistä. Helsingin Sanomat joutuu ehkä pilkkua vuolemaan ja sanojaan tarkistamaan, kun Halla-aho istuu persuineen hallituksessa. Niin kuin persut ovat tähänkin asti istuneet.

Jussi Halla-ahon valinta ei muuta Suomessa yhtikäs mitään. Se ei rukkaa yhteiskuntajärjestystä eikä aiheuta vallankumouksia. Suomen myyminen jatkuu niin kuin aiemminkin. Ketään ei tulla haukkumaan yhtään enempää kuin tähänkään asti, paitsi ehkä Halla-ahoa ja persuja.

Vallankumoukset ja vallankumoukselliset teot Suomessa piilevät muualla tällä hetkell kuin parlamentaarisessa politiikassa. Politiikka tarkoittaa neuvottelupöytiä ja kompromisseja. Mikäli persut haluavat keskitysleirit Suomeen, on myös muiden hallituspuolueiden siihen myönnyttävä. Mikä ei muuten ole mahdoton ajatus, kun katselee kokoomuksen lausuntoja ja Sipilän toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti