-

-
Art by Alberto Moravia

perjantai 19. toukokuuta 2017

Parantaako suurmoskeija muslimien integraatiota?

Ihan äsken Uusi Suomi uutisoi tutkijoiden Tuomas Martikaisen ja Teemu Pauhan tekemästä tutkimuksesta, mikä väittää, että Helsinkiin suunnitteilla oleva moskeija- ja monitoimikeskushanke ”todennäköisesti vaikuttaisi myönteisesti muslimien integraatioon Suomessa”.


Väitettä tuetaan Uuden Suomen artikkelissa argumentilla, mikä ennemminkin tukee (tutkijoiden) pakottavaa tarvetta uskoa suomalaisten sopeutumiseen moskeijoihin kuin kertoo muslimien radikalisoitumisen määrästä suuntaan tai toiseen tai muslimien integraatiosta suomalaiseen yhteiskuntaan; – Toteutuessaan moskeija arviomme mukaan ennemmin vähentäisi kuin lisäisi radikalisaation riskiä, sillä keskus toimisi osoituksena islamin ja muslimien hyväksytystä ja julkisesti näkyvästä läsnäolosta Suomessa, tutkijat toteavat.En uskalla avata artikkelissa esitettyä pdf-linkkiä tutkijoiden selvitykseen. 


Heidän mukaan moskeijahankkeisiin liitetyt huolet radikalisaatiosta ovat todennäköisesti ylimitoitettuja.
– Saatavilla olevan tiedon valossa vaikuttaa siltä, että suhteellisen harva muslimi radikalisoituu moskeijan kautta. 
Kun nykyään huikkaan ihmisille, että minusta tulee tutkija, saan paskaa niskaani. Ymmärrän varsin hyvin miksi, nytkin kun luen näitä argumentteja, missä politisoituneet tutkijat tukevat vakiintunutta ajatusdoktriinia ja paradigmaa 'tutkimuksillaan'. (Sillä erotuksella, että vaikka saan paskaa niskaani, niin minä en ole politisoitunut tutkiskelija, vaan täysin lahjomaton, mutta sitähän ei kukaan voi vielä tietää opintojeni ollessa ihan kesken).
En tiedä millä perusteilla tutkijat ovat seuloneet tietoja tutkimukseensa - ja paras kysymys kuuluu, että MITEN näitä tietoja on tulkittu - mutta en usko päivääkään niillä tiedoilla MITÄ MINULLA ON, että moskeijahankkeisiin liitetyt huolet radikalisaatiosta ovat todennäköisesti ylimitoitettuja, tai että saatavilla olevan tiedon valossa vaikuttaa siltä, että suhteellisen harva muslimi radikalisoituu moskeijan kautta. 
Voin laittaa omat tietoni tähän uudelleen framille. Viime aikoina on tullut sellainen olo, että toistelen samoja, vuosia vanhoja, mutta hyvin kirjoitettuja TIETOJANI uudelleen blogiini nähtäväksi blogiarkistostani. Olo on typerä. Kukaan kunnon TUTKIJA ei toistele samaa väitettä, perustelematta sitä, vuodesta toiseen, mutta poliittinen fraami, keskustelun lähtökohdat ja asetelmat ovat pysyneet ennallaan, mikä mahdollistaa samat jaaritukset ja niiden esittämisen perustelematta niitä uudelleen. Tässä seuraavassa (katso alempana Muslimit haluavat Osloon shariavaltion) kerrotaan TIETOJA eli tutkimuksen lähtökohtia, mistä voi päätellä paljon muslimien integraatiosta myös moskeijoissa, sekä nimenomaan heidän keskinäisestä integraatiostaan moskeijoissa omien kulttuuritaustojensa sulautuessa yhteen radikaalin ajattelun kanssa. Epämääräisistä linkeistä ja joistakin lähteistä blogissa ei tarvitse älähtää, vaan lukea eteenpäin. Lopulta puhdas järki voittaa päättelyssä, ja siinä, että millaisia lähteitä eli TIETOJA asiassa olisi välttämätöntä ottaa tutkimusten lähtökohdiksi ja MITEN näitä tietoja tulisi käyttää. 
Mutta vielä hieman lisää artikkelista: – Englannin parlamentin alahuoneen raportissa todetaan, että radikaalien saarnaajien toiminta on siirtynyt pitkälti yksityiskoteihin tai internetiin ja vain hyvin pieni osa radikalisoitumisesta tapahtuu nykyään moskeijoissa. Raportissa kehotetaan hyödyntämään moskeijoita yhteistyökumppaneina radikalisaation vastaisessa työssä; moskeijat voivat osaltaan torjua ääri-ideologioita tarjoamalla niille vaihtoehtoisia uskontulkintoja.


Kuitenkin Yle esitti vain viikkoja sitten Tanskan tv:n raportin, missä muslimipariskunnaksi tekeytyneet mies ja nainen esittivät moskeijoiden imaameille kysymyksiä muun muassa naisen asemasta islamissa, ja vastaukset olivat muistini mukaan ainakin kolmessa viidestä moskeijassa sellaisia, että valtion lailliseen lakijärjestelmään ei pidä luottaa, vaan että moskeijoilla on omat sharialakiin perustuvat oikeusjärjestelmänsä. Mihin tämän tyyppiset LÄHTEET ELI TIEDOT ovat tästä tutkimuksesta unohtuneet? Samantyyppinen raportti on esitetty myöhemmin tässä blogissani Ruotsista ja Norjasta, paria vuotta aiemmin. Samoin siellä kerrotaan, kuinka Helsingin muslimit kutsuivat radikaali-wahhabistisaarnaajan Suomeen saarnaamaan moskeijaansa, ja kuinka sisäministeriö yritti pysyä kärryillä mukana siinä, että onko se tulossa vai ei, ja pitääkö sen tuleminen Suomeen estää. Vain vähän sen jälkeen turkulaiset muslimit tukivat Norjan muslimien vaateita sananvapauden kiristyksille vuonna 2012 osoittamalla mieltään Helsingin Norjan suurlähetystön edessä. He vaativat koraanin polttokieltoa. Norjan muslimit taas haluavat Osloon shariavaltion, kuten blogiotsikosta ilmenee.

Missä nämä turkulaiset ja helsinkiläiset muslimit ovat tänä päivänä? Pitääkö heillekin perustaa oma turkulainen suurmoskeija, jotta he pääsevät radikalisoitumisestaan eroon? Entä kuka vahtii muslimien internetin käyttöä sitten, kun kerran suurin osa radikalisoitumisesta ei tutkijoiden mukaan enää nykyään tapahdukaan moskeijoissa, - kuten vaihtelevien lähteiden mukaan vielä aivan viime kuukausina Pohjoismaissa, niin Ruotsissa kuin Norjassakin, ynnä Suomessa sekä Tanskassa, niin helsinkiläisten kuin turkulaistenkin muslimien kesken, kuten blogista ilmenee - vaan netissä ja yksityisissä kodeissa? Olisi kiinnostavaa tietää, tapahtuuko kodeissa ylipäänsä näin paljon kuin lähteiden esittämä moskeijoista. Entä onko internetin epäilemättä ihan todellinen värväysrumba syy sulkea silmät sille, mitä moskeijoissa on viime vuosina tapahtunut, eikä ole syytä väittää, etteikö edelleen tapahtuisi?

Oma tutkijanvaistoni sitä vastoin kehottaisi nuuskimaan tarkemmin moskeijan rahoitusketjua - ja etenkin sen indoktrinaation päätä täältä Suomessa: kuka kehottaa, ja millä motiivein ja päämäärin, tukemaan suurmoskeijahanketta. Väitän, että tämän hankkeen takana on pelkkä raha, eivät hyvää hyvyyttään paistavat integraatiotoivot tai edes uskonnollisuus. Tämän tyyppisen mediaväännön, selittelyn, huonon tutkimisen (huomio, tutkimuskin on todennäköisesti jonkun rahoittamaa, eli sijoitus jo sinällään jotakin päämäärää kohti) ja pakottamisen takana on aina talous ja raha. Rahallisen hyödyn saa osaksi Helsingin kaupunki, ja osaksi muut tahot, mutta ne eivät välttämättä ole muslimitahoja, ainakaan kokonaan. Mukana voi olla yllättävä tahoja, ainakin ensivilkaisulta. Tutkikaapa vaikka itse!

Integraatiota moskeijoissa epäilemättä tapahtuu: lähtömaiden kulttuuriset käsitykset sulavat sukupolvien myötä yhteen uuden ympäristön vaatimusten ja ehtojen kanssa.  Mutta tämä ei ole toivottavaa integraatiota, vaan terrorismia tuottavaa. On siis integraatiota ja 'integraatiota'. 

Muslimit haluavat Osloon shariavaltion

Norjalainen Aftonpost uutisoi vuonna 2010, että Oslon Gronlandin kaupunginosassa toimii muslimimaahanmuuttajien shariapartioita, jotka hyökkäävät mm. homoseksuaalien kimppuun ja ajavat näitä alueelta pois. Alueella käydään myös avointa huumekauppaa, eikä poliisi pysty enää puuttumaan niihin. Eräs maahanmuuttaja sanoi Oslon Gronlandin olevan enemmän Marokko kuin Marokko itse (more Muslin than Morocco), kerrotaan Stop Islamization of the World-blogisivustolla.

Useat lähteet 1 2 3 4 kertovat, että norjalainen muslimiryhmittymä Ansar-Al Sunna (katso kuvat) vaatii erillisen islamilaisen valtion perustamista juuri Oslon Gronlandiin. Muslimiryhmä on uhannut Norjan pääministeri Jens Stoltenbergiä, ulkoministeri Jonas Gahr Størea ja puolustusministeri Espen Barth Eidea, ellei vaateeseen suostuta (katso tämän kirjoituksen lopussa oleva lihavointi). Muslimit myös uhkaavat Norjaa "uudella Syyskuun 11. päivän iskulla tai heinäkuun 22. päivällä (Breivik) Norjan maaperällä".

Norjalaisissa moskeijoissa tuntuu tapahtuvan ainakin yhtä paljon kuin ruotsalaisissa (edit 22.08.2014: linkin uutisointi poistettu, mutta osoiterivillä uutisointi on vielä nähtävissä). Aiemmin tänä vuonna norjalaisessa moskeijassa pidettiin puhe, jossa varoitettiin muslimeja olemasta ystäviä kristittyjen kanssa. Puhuja vaati myös veronkanto-oikeutta muslimeille. Hänen mukaansa kristittyjen pitäisi maksaa veroja muslimeille, ei päinvastoin: “Let Islam dominate the world,” he said in his speech.

Oslon tapahtumat ja norjalaisessa moskeijassa pidetty puhe kuulostaa yllättävän samalta kuin mitä saimme kokea Suomessa tämän vuoden tammikuussa, kun Helsingin Roihuvuoren moskeija ja Helsingin muslimit ry oli kutsunut¨wahhabistisaarnaaja, uskonradikaali sheikki Khalid Yasininluennoimaan Helsinkiin.

Kirjoitin tuolloin sisäministeri Päivi Räsäselle muun muassa näin:
"Sheikki Khalid Yasin ei usko naisten oikeuksiin, vaan kehottaa luennoillaan pahoinpitelemään naisia. Yasinin mukaan rangaistus homoseksuaalisuudesta on kuolema. Yasin uskoo että maallistunut yhteiskunta ilman uskonnon ohjailua mm. lainsäädännössä ei voi toimia, ja että sharia-laki on otettava käyttöön (YK on huomauttanut mm. Irania sharia-lain käytöstä). Lisäksi Yasin käyttää luennoillaan äärimmäistä vihapuhetta kristittyjä kohtaan, eikä usko että muslimi ja ei-muslimi voivat olla ystäviä."

Pyysin sisäministeriä huomioimaan Yasinin vierailun Suomessa, ja estämään sen.

Roihuvuoren moskeijan Suomeen kutsuma sheikki Yasinin tapahtumaan oli ulkopuolisten lopulta todella vaikea päästä. Voi jopa hyvällä syyllä sanoa, että tapahtuma oli ulkopuolisilta suljettu.

Se, mitä tapahtuu pohjoismaisissa moskeijoissa, muslimiseurakuntien ytimessä Skandinavian maaperällä, onkin kaikille, paitsi muslimeille itselleen, peiteltyä.

Ruotsalainen tutkiva tv-ohjelma Uppdrag granskning paljastaa (edit 22.08.2014: linkin uutisointi on poistettu, mutta osoiterivillä uutisointi on vielä nähtävissä. Kriittinen journalismi koskien islamia pyhitään usein päivälehdistämme jälkeenpäin pois, jotta kansallinen turvallisuus ei vaarantuisi), että monet Ruotsin moskeijoista antavat maan lakien vastaisia neuvoja muslimeille:
"Ohjelman tekijät lähettivät kaksi naista kysymään ohjeita Ruotsin kymmenen suurimman moskeijan imaameilta ja perheneuvojilta. Tapaamiset kuvattiin piilokameralla. Pahoinpideltyä vaimoa esittänyt vaimo sai kuudessa moskeijassa kehotuksen olla ilmoittamatta pahoinpitelyä viranomaisille. Vain kahden moskeijan imaamit olivat tiukkoja ja vaativat naista tekemään asiasta ilmoituksen poliisille. 
Yhdeksän kymmenestä moskeijasta katsoi, että muslimimiehellä on tietyissä oloissa oikeus ottaa useampia vaimoja. Vain yksi imaami sanoi, että moniavioisuus on vastoin Ruotsin lakeja."

Kukaan ei tiedä, mitä radikaalimuslimi sheikki Khalid Yasin Suomessa saarnasi - eikä kukaan, lukuunottamatta Suojelupoliisia, tiedä, mitä yhteyksiä suomalaisilla muslimeilla ulkomaisiin muslimiryhmiin on.

Mutta niitä epäilemättä on.

Kuin yllättäen viime talvena myös muut kuin helsinkiläiset muslimit aktivoituivat. Ja kappas kummaa, silloin oltiin huolissaan juuri Norjan muslimien tilanteesta. Turkulaiset muslimit matkasivat Helsinkiin osoittamaan mieltään Norjan suurlähetystön edessä Norjassa tapahtuvista koraanien polttamistapauksista.

"Pääasiassa kurdeista koostuva joukko haluaa vedota Norjan viranomaisiin, jotta maan sananvapautta koskevaa lainsäädäntöä muutettaisiin.
Vetoomuksen keskeinen tavoite on, että Koraanien häpäisemisestä langetettaisiin rangaistus."

Eli nämä muslimit vaativat tässä loukattavan länsimaista, länsimaisen demokratian kulmakivenä toimivaa perusarvoa, sananvapautta.

Se, mitä yhteyksiä pidetään turkulaisten "maltillisten" muslimien ja oslolaisten radikaalimuslimien välillä, jää lukijan itsearvioitavaksi.

Mutta suomalainenkaan muslimiyhteisö ei, vakuutteluista huolimatta, näytä sisäistäneen länsimaisia arvoja, kuten sanan- ja ilmaisunvapautta. Kysymys kuuluukin, että milloin on Turun, tai osuvammin Helsingin, vuoro kokea muslimi-invaasio Oslon malliin.

Jeannette Bougrab, ranskalainen ministeri ja lakimies, lähtöisin Algeriasta, sanoo Le Parisienin haastattelussa, ettei sellaista asiaa olekaan kuin maltillinen islam:

“There are no half measures with sharia,” she added. “I am a lawyer and you can make all the theological, literal or fundamental interpretations of it that you like but law based on sharia is inevitably a restriction on freedom, especially freedom of conscience.”


Ansar-Al Sunna-ryhmän Norjan johtopoliitikoille ja norjalaisille antama uhkaus toistaa syyskuun 11. päivän tai heinäkuun 22. päivän kaltaiset iskut Norjassa:

Oslolaisen muslimiryhmä Ansar al-Sunnan uhkaus norjalaisille huippupoliitikoille:
"If Norwegian soldiers can get on a flight to Afghanistan, then Osama and Mohammed can also fly to Norway insh’allah. The government needs to wake up and be responsible before this war comes to Norway. Before the other party responds. Before Muslims decides to take the necessary steps. Do not confuse the Muslim silence with weakness. Do not take advantage of Muslim patience. Do not force us to do something that can be avoided. This is not a threat, just a word of truth. Words of Justice. A warning that the consequences can be fatal. A warning of September 11 on Norwegian soil, or greater than the July 22 attacks. This is in your best interests and to your own good.” “We do not wish to be a part of the Norwegian society. Nor do we see it not as a necessity to move away from Norway as we were born and raised here. And Allah’s earth belongs to everyone. But give us Grønland. Block off the neighborhood and let us control it the way we see fit. This is the best solution for both parties. We do not wish to live alongside filthy beasts such as you.” 
The group also mentions Prime Minister Jens Stoltenberg, Foreign Minister Jonas Gahr Støre and Defence Minister Espen Barth Eide.

Copyright © 2012 Anu Palosaari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti