-

-
Art by Alberto Moravia

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Maksoin MV-lehdelle, enkä pyrkinyt liberaalipuolueeseen

Politiikan aika on ohi. Tämä kehitys on toki ollut nähtävissä jo vuosikausia. Ihan äsken kuitenkin laitoin Liberaalipuolueen facebooksivulle kyselyn, että ottaako Liberaalipuolue riveihinsä a) epäkorrektista puheesta käräjäoikeudessa tuomitun henkilön b) marginaalielinkeinoa harjoittavan henkilön.

Kun vastausta ei kuulunut, kypsyi vastaus minussa. Kaikkialla politiikassa on nähtävissä tällainen kahtiajako: me paremmat ihmiset, ketkä eivät ole ikinä virheitä tehneet, ja nuo huonommat ja tyhmemmät ihmiset, jotka ovat tehneet virheitä. Huonompia ihmisiä emme kelpuuta edes puolueen rivijäseniksi, kuten Vihreät vuosi sitten. Sitä paitsi internetissä ennen Vihreiden yksikön hallituksen uusista jäsenistä päättävää kokousta maksamani jäsenmaksun palauttaminen tililleni kesti yli vuoden, ja minun piti lähestyä perintätoimistoa, ennen kuin he maksoivat rahani minulle takaisin. Yli vuosi jäsenyyden hylkäyksen jälkeen. Niin, ja minullahan on siis historiaa vihreissä. Olen ollut vihreiden ehdokas, luottamuspaikassa kuntavaalien jälkeen ja ironisesti päättänyt myös puolueen linjasta sen työryhmissä.

Tosin minun näkökulmastani on ollut jo vuosia mielessäni se, että jos ei tee mitään, ei voi tehdä virheitäkään. Virheetön, parempi ihminen on minun näkövinkkelisssäni tyhmä ja laiska.

Niinpä päätin kokemukseeni vedoten, että liperaalipuolue on todennäköisesti myös tällainen omasta mielestään parempien ihmisten puolue. Samalla ymmärsin, että puolueiden aika omassa elämässäni on niin ohi.

En väitä, etteikö mv-lehtikin ajoittain esittäisi kirkolliskokousta, onhan siellä pappi toimittajanakin. Mikään yksiselitteinen asia tämä ei ole. Se siis, että maksoin mv-lehdelle lukuajastani, ja aion vastedeskin maksaa. En muista milloin olisin maksanut millekään medialle sen palveluista. Olenko koskaan?

Niin että jonkinlainen vallankumous tämä on minun elämässäni, myös sillä tavalla, etä tähän aikaan limittyy paljon muitakin elämän arvovalintoja, kuten vaikka se, että alan tuottaa aikuisviihdettä oman tuotantoyhtiön alta. No, katsotaan nyt se virallinen puoli kun ehditään. Tämän vuoksi mv-lehdelle juuri maksankin. Mikäli tuottaminen tulee yhtöinä kallimmaksi kuin yksityishenkilönä, niin valintoja pitää tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti