-

-
Art by Alberto Moravia

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Ilja, lopeta Maidan!

Tämä on henkilökohtainen kirje MV-lehden perustajalle, Ilja Janitskinille.

En lähesty sinua henkilökohtaisesti sähköpostiin, koska olet itse sanonut, että et halua nyt olla tavoitettavissa. Ymmärrän sen hyvin. Liika on liikaa. Itsekin olen vetänyt happea kolme vuotta. Sen aikana sinä jatkoit siitä, mihin me vanhan polven internetpersoonat jäimme ja tottelit ajan vaateita. On äärettömän kuluttavaa olla tavoitettavissa koko ajan, kuin äiti tai isä omalle väelle. Olen myös bisnesnainen ja ymmärrän, että raha pyörittää maailmaa.

Tiedän jotakin niistä mekanismeista, millä viehättää massoja teksteillään. Minua tutkittiin päätoimittajarikoksesta vuonna 2013-14. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa lain nojalla sen tutkimista, että onko teksti vastuuton ja yleisellä internetsivulla väärin perustein levitetty. Siis oikeasti tällainen tutkiminen oli tietysti sen tutkimista, että olinko astunut isojen lehtitalojen varpaille tekstieni lukijämäärillä.

Mutta nyt - lopeta maidanista ja suomi ensin-puoluehankkeesta kirjoittaminen.

Ymmärrän, että olet bisnesmies, ja annat toimittajiesi kirjoittaa siitä, mikä vetää lukijoita. Mutta tiedätkö mitä?

Tein hieman tiedusteluja hommafoorumin puolella.

Minusta näyttää siltä, että tämä mv-lehden linja ei vedä lukjoita enää kovin kauan. Piiri kutistuu koko ajan.

Nyt kannattaisi harkita lehden linjan uudistamista.

Mutta vain niiltä osin, että kirjoitat edelleen auki eliitin kupruja. Jätä maidanit ja muut tällaiset sekoilukerhot huomiotta. Eliitin valeisiin riittää pelkkä lähteen esittäminen. Lukijat osaavat päätellä itse.

Tällä tavalla voit lisätä lukijoita jopa siellä, missä vähiten kuvittelisi.