-

-
Art by Alberto Moravia

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Mitä minä sanoin

Sanomalehti Kaleva kertoo tänään, että valtuustoryhmien kokous Oulussa on jouduttu keskeyttämään torstaina, koska luottamuspaikkaneuvotteluista ei Junes Lokan kanssa tullut mitään. Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen sanoo, että Lokkaa ei enää kutsuta paikalle. Lokka ei ollut hyväksynyt suhteellisuusperiaatetta, jonka mukaan luottamuspaikkoja jaetaan puolueiden kesken, eikä Lokan käytös ollut ollut sellaista, että häntä voisi enää kutsua paikalle. Tämä oli kaikkien muidenkin puolueiden "tahtotila".

Kerroin tässä blogissa aiemmin minua kohdanneesta kyber- ja tosielämän vainoamisesta, missä myös sähköpostittelua käytettiin udellakseen minulta erilaisia tietoja. Yksi kysymys koski äärioikeistossa tiedettyjä hahmoja. Eräs kysymys koski Junes Lokkaa, ja minulta tiedusteltiin, että mitä mieltä olen siitä, mikäli Lokka tulisi valituksi valtuustoon. Kerroin suoran mielipiteeni, en ilkeyttäni, vaan sen vuoksi, että minulla on kokemusta kunnallisissa luottamuspaikoissa työskentelystä, sekä hallituspuoleen poliittisissa työryhmissä työskentelystä, ja tiedän, mitä näissä pöydissä menestyäkseen ja asiaansa ajaakseen vaaditaan: yhteistyökykyä, diplomatian taitoja, toisten huomioon ottamista, avoimuutta ja ei-vihamielisen asenteen. Ainakin näitä sosiaalisia taitoja, sen lisäksi, että osaa yhdistää nämä asiat poliittisten kysymysten ratkaisuun.

Junes Lokalla ei ole mitään näistä taidoista, ja tämän kerroin salanimellä esiintyvälle tiedustelijalle. Sanoin, että mikäli Lokka valitaan, hänet tullaan bannaamaan keskusteluista sen vuoksi, että Lokan läsnäollessa keskustelut eivät etene, eikä tämä ole kenenkään etu - itse asiassa vähiten myöskään Lokan ajaman ryhmittymän etu.

Mitä minä siis sanoin.

Kerroin viestittelijälle, että Lokan riidanhaluisuus tulee jumittamaan myös valtuustotyöskentelyn.

Tämä jää vielä nähtäväksi.