-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Naisen seksuaalinen valta

Julkaisen tässä sarjassa joitakin vanhoja blogimerkintöjäni, koska ne ovat mielenkiintoisia ja sisältävät osuvia oivalluksia yhteiskuntakriittisestä näkökulmasta historian opiskelijan silmin tarkasteltuna nyt melkein kymmenen vuotta myöhemminkin


I Naisen seksuaalinen valta
Julkaistu alunperin Uuden Suomen Puheenvuorossa 9.8.2010

Miksi nuori suomalainen nainen kääntyy islamin uskoon? Seksuaalisuus ja islam?

Väitän, että länsimaat ovat hukanneet oman patriarkaattinsa ajat sitten. Länsimaiset naiset ovat vapaita ryhtymään seksuaalisiin ylilyönteihin.

Tällä on yhteiskunnallisia seurauksia.

Naisten seksuaalinen vapautuminen kolmekymmentä vuotta sitten oli hyväksytty ja odotettu ilmiö - aivan kuten feminismin nousu tällöin ajamaan naisten silloisia vähäisiä tai olemattomia etuja tai tiettyjä oikeuksia länsimaissa.

Mutta vapaudellakin on hintansa - feministinen yhteiskuntamme on jo nyt kaatunut omaan mahdottomuuteensa, vaikka lopullista tömähdystä ei olekaan vielä kuulunut. Ennustan, että "lopun ajan merkit" väreilevät ilmassa myös seksuaalisen vapauden suhteen.

Tästä yhtenä esimerkkinä nuorten naisten kasvava prostituution harrastaminen. Tietyissä piireissä on "cool" harrastaa itsensä myymistä. Itsensä myymistä ei nähdä luuserimaisena touhuiluna niin kuin menneiden sukupolvien ihmiset saattaisivat asian nähdä, vaan se nähdään "kovapintaisena" "liikkeen harjoittamisena", isojen tulojen ja korkean elintason tuojana, sekä parhaassa tapauksessa sivutuotteena mahdollisuutena "oikeiden" suhteiden solmimiseen.


Nuorten, vapaaehtoisesti prostituutiota harrastavien naisten yksi arvopäämäärä toiminnalleen on taloudellinen riippumattomuus, taloudellinen itsenäisyys. Siis se sama kuin aiempien sukupolvien naisille - kuitenkin tapa toimia saadakseen riippumattomuutta ja taloudellista itsenäisyyttä on vaihtunut toiseen, rujompaan ja groteskimpaan tapaan. Siinä missä aiempien sukupolvien naiset "kiipesivät barrikadeille" ja "polttivat rintsikkansa" ilmaistakseen olevansa riippumattomia, ja oman kehonsa omistajia, nykyajan nuori polvi löyhentää ja on valmis löyhentämään sitä henkistä entiteettiä, mitä aiempi sukupolvi kutsui moraaliksi. Moraalia ei enää ole, tai ainakin se on merkityksellisesti häivyyntynyt.

Elämme feminismin ajan seksuaalisten tekojen ja seksuaalisen kulttuurin murrosvaihetta.

Vaikka länsimainen nainen on vapaa määräämään omasta kehostaan sen myymiseen saakka, itsenäisesti, vapaaehtoisesti, ilman väkivaltaa, kulutushyödykkeitä ja luksuselämäntapaa vastaan, kääntyy tämä sama vapaus myös paradoksiksi vapauden hintana.

Väitän, että missään muualla maailmassa ei nainen ole yhtä alistettu kuin länsimaissa, seksuaalisen vapauden, ylilyöntien, ja feministisen kulttuurin maastossa.
Länsimaissa nainen ja naiseus on alistettu kaiken kaupallisuuden piiriin, alkaen pornosta ja päätyen pikkutyttöjen kokemaan kulttuuriseen paineeseen näyttää hyvältä (ts. samalta kuin múutkin).

Minua ihmetytti myös aiempaan blogiini huntukiellosta tulleet kommentit: ehdottomasti suurin osa kommentoijista oli joko nimimerkin tai sähköpostin perusteella miespuolisia. Mikä oli näiden miesten missio blogissani? Miehet tuntuivat pitävän burkhaan pukeutumista jonkinlaisena uhkana. Burkha pitää riisua. Siis länsimaisen vapautuksen nimissä, näin suurin osa kommentoijsta asian perusteli.

Minkä vapautuksen, jos saan kysyä? Onko länsimainen mies ihan varma, että musliminainen haluaa tulla riisutuksi yhtä alastomaksi kuin länsimainen sisarensa näyttää olevan sekä reaalitodellisuudessa kadulla minihameessa kävellessään, että imaginaariossa keikistellessään hajuvesimainoksessa ilkialastomana? Mitä häh?

Minä en ainakaan halua. Länsimaissa on sairastunut suhde seksuaalisuuteen.

Länsimaiden "vapaudella" ei ole enää mitään potentiaalista rajaa, vapaus on kääntynyt ajat sitten alkuperäisestä hyvästä aatteesta toisten loukkaamiseen.

Ehdottomasti suurin osa länsimaiden naisista ei edes tunnista tätä rajaa. Näillä naisilla on hyvä olla edellä kuvailemassani seksuaalisten ylilyöntien kulttuurissa. Terve sairauden tunto on kadonnut ajat sitten.

Länsimaat tarvitsevat patriarkaattinsa takaisin. Vain tämä voi rauhoittaa näiden alueiden naiset. Ja lopettaa näiden alueiden loputtomaksi kiertyvän pahoinvoinnin.

Naisen seksuaalinen valta on määrittämätön ja aukeaa horisontaalisesti koko yhteiskunnan alueelle.

Mistä johtuu länsimaissa kukoistavat avioerotilastot? Mistä johtuu järjetön yksinhuoltajaperheiden määrä? Näistä seikoista taas johtuu aivan liian moni meidän yhteiskuntaamme vaivaava ongelma vähintään kumulatiivisesti.

Väärin, en pyri syyllistämään asiain tilasta yksinhuoltajia, yksinhuoltajanaisista puhumattakaan. Tämä puheeni ei ole moraalipuhe naisille. Moraali on sitä paitsi jotain muuta kuin mitä länsimaiden traditioissa opetetaan. Moraali ei ole kieltäymystä, vaan moraali on omien henkilökohtaisten tekojen ja tapojen ulottamista korkeammille tarkoitusperille.

Tällä puheellani sen sijaan viittaan naisen seksuaaliseen valtaan, mikä on jäänyt länsimaissa tällä hetkellä ilman kaitsentaa. Naisen seksuaalinen valta ei ole sama kuin naiset yksilöinä tai yksilöityjen naisten teot, vaan naisen seksuaalinen valta voidaan nähdä myös yhteiskunnallisena pakotteena parempaan ja laadukkaampaan maailmaan.

Tuskin kukaan voi väittää etteikö naisen seksuaalisuudella ole todellista valtaa tässä yhteiskunnassa. Ainakaan tätä eivät voi väittää ne lukuisat tälläkin hetkellä todellisessa "puutteessa" elävät yksilöt. Ja mitä kaikkea tästä ja näistä "puutteista"  sitten seuraakaan...

Feministinen kontrollikulttuuri ja naisille tämän varjolla ylimäärin luovutettu valta pitää saada aisoihin patriarkaatin keinoin. Siis toisin sanoen ylikasvanutta matriarkaattia pitää tasapainottaa vastinkappaleellaan. Valta takaisin miehille! Miehet eivät ole niin pahoja kuin mitä feministinen kulttuurimme antaa ymmärtää. Minä en ainakaan pelkää miehistä valtaa, tai potenssia.

Mistä löytyisi tähän yhteiskuntaan tällainen patriarkaatti?

Mistä löydämme länsimaiseen yhteiskuntaan sopivan patriarkaatin - tai osuvampi kysymys lienee, miten me palautamme vallan takaisin miehille, miehiselle entiteetille?

Ja ydinoivallus on, ja olisi meille kaikille, että mieheys ja naiseus on löydettävissä ensin omasta itsestä, siis miehestä myös feminiininen puoli, naisesta maskullininen puoli. Vasta tämän jälkeen voi sanoa olevansa todella vapaa - eikä toinen olemuspuolikaan, toisin sanoen sukupuoli toisessa jää vieraaksi tai pelottavaksi, luotaantyöntäväksi, tai joksikin mikä pitää väkisin muuttaa toiseksi. 

Tämä olisi feminismin kuolema.

Väitän, että tällaisen jihadin läpikäymisen jälkeen yhteiskunta tervehtyy sitä nyt vaivaavista ongelmista. Niistä ongelmista, mitä feminismi on meille tuonut - naisten korottaminen ilman ansiota kauas miesten yläpuolelle kasaa miesten alkoholismia, syrjäytymistä, itsemurhia, lasten pahoinvointia, naisten pahoinvointia, avioeroja, aborttilukuja, uskottomuutta ja perheiden hajoamisia, päihde- ja mielenterveysongelmia...

Miehet saisivat olla taas miehiä, naiset naisia. Sillä erotuksella, että myös nainen saa tunnistaa itsessään valtavan potenssin ja potentiaalin omaehtoiseen elämiseen, ja miehet saavat nauttia taas osansa naisten seksuaalisesta vallasta ilman puutteenalaisuutta.