-

-
Art by Alberto Moravia

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Erottelu ja poissulkeminen

Julkaisen tässä sarjassa joitakin vanhoja blogimerkintöjäni, koska ne ovat mielenkiintoisia ja sisältävät osuvia oivalluksia yhteiskuntakriittisestä näkökulmasta historian opiskelijan silmin tarkasteltuna nyt melkein kymmenen vuotta myöhemminkinVIII Erottelu ja poissulkeminen
Julkaistu alunperin Uuden Suomen Puheenvuorossa 18.9. 2011 
 

Presidentinvaalien alla herennyt uuskeskustelu rasismista voisi suututtaa minua. Mutta koska itse pyrin kaikessa toiminnassani mielenrauhan säilyttämiseen, tämä keskustelu herättää hämmennystä ja huolta mielessäni.

Rasismikeskustelun ensimmäisellä kierroksella viime syksynä uumoiltiin rasismin nousua ja moitittiin tiettyä osaa suomalaisista rasisteiksi.

Nyt keskustelun toisella kierroksella, rasismin uuskeskustelun tasolla, ihmetellään syitä siihen miksi suomalaiset ovat niin rasistisia, miten tämän rasismin voisi suomalaisista kitkeä ja että tämä rasistisuus on suomalaisten ja Suomen menestyksen tiellä.

Kuten sanoin, tämä keskustelu herättää mielessäni huolta Suomen menestyksestä kansainvälisillä markkinoilla, olkoon ne sitten raha-, tiede-, taide-, tai  mitä hyvänsä kanssakäymisen muotoja.

Siksi, että koska käsite rasismi on nyt uudelleenmääritelty politiikan valtavirrassa ja niiden keskuudessa jotka hallitsevat rahamarkkinoita ja mediaa.

Kolme kovaa  -  politikan eliitti, rahaeliitti ja mediaeliitti. Nämä kolme määräävät politiikan suunnan, sehän on selvää.

Wikisanakirja antaa rasismille selitteen
 • Ihmisten erottelu tai poissulkeminen, joka perustuu rotuun, ihonväriin, syntyperään tai kansalliseen tai etniseen alkuperään. http://fi.wiktionary.org/wiki/rasismi


 • Kolmen kovan eliitti, jotka päättävät maailmankuvastamme ja mielipiteistämme ovat siis uudelleen määritelleet rasismin. Se ei ole enää erottelua tai poissulkemista heidän mielikuvissaan ja sanoissaan. 

  Heidän mielikuviaan hallitsevat erottelun ja poissulkemisen karkeat vastakohtaisuudet  -  ja aina kanssa epämääräisten viittausten ja syytösten ilman asiallista perustelua siitä mikä rotu, ihonväri, syntyperä tai kansallinen tai etninen alkuperä kulloinkin on tämän heidän itsemääritellyn rasisminsa kohteena.

  Heidän mielikuvissaan vallitsee käsitys, että mikäli et kykene massoja erottelemattomaan, toisin sanoen yksilöllisyyttä, henkilökohtaisuutta ja yksilönoikeuksia ignoroivaan ja vastustavaan, maailmankuvaan, olet rasisti  -  siis median ja valtapoliitikoiden mielestä.

  Tällaiset päätelmät taas päättävät ja sinetöivät maailmanpolitiikan ja -historian kulkua  -  kuten viimeiset viisikymmentä vuotta osoittaa.

  Poissulkemisen karkea vastakohtaistaminen valtakulttuurissa on johtanut mm. karkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin yhteiskunnassa, demokratian rapautumiseen ja ignorointiin, yksilönoikeuksien kaventumiseen ja kokoaikaiseen kaventamiseen, oikeusmurhiin, huonoon kriminaalipolitiikkaan, lainvoimattomaan ihmisten kontrollointiin ja hallitsemiseen ja lakien monitulkintaisuuteen, mikä mahdollistaa mm. kontrolloinnin, valvonnan ja hallinnan lisäämisen.

  Kaikki ymmärtävät nyt miksi olen huolissani.

  Kaikki ymmärtävät, että tällainen ei voi olla Suomelle eduksi ulkomaiden silmissä. Kaikki ymmärtävät, että tällainen laskee Suomen arvoa, kilpailukykyä ulkomailla ja kansainvälisissä suhteissa.

  Voisi jopa sanoa, että nyt hävettää olla suomalainen.

  Mutta en sano, koska olen suomalainen ja uskon että pystymme parempaan tulevaisuudessa.