-

-
Art by Alberto Moravia

perjantai 20. tammikuuta 2017

Tämä ei ala hyvin. monimutkaiset miehet.

Vaikka metsä pitäisi aina nähdä puilta. Näin tänään erään vanhan ystävänikin tapauksessa, joka halusi minulta tietoja miesystävästään. Tietoja, joita vain minä voin antaa, sillä tiedän ja tunnen tasan tarkkaan kaikki tämän maan seksipalvelujen käyttäjät. Joten jos et halua mieheksesi huoraa, kysy hänestä jo seurusteluvaiheessa minulta. Minä tiedän, onko kyseistä ukkoa näkynyt työpaikallani. Voisin perustaa yrityksen auttamaan naisia oikeanlaisen miesystävän valinnassa.

Asiaan. Ystäväni siis aloitti purkauksensa ihmettelemällä, että koska ihmissuhde tämän kyseisen miehen kanssa on niin monimutkainen, että mitä pitäisi tehdä. Sanoin, että monimutkaiset miehet salaavat aina jotain, ja monimutkaiset suhteet kannattaa oman edun nimissä heti lopettaa. Sitten ystäväni kysyi hienovaraisesti, että koska minulla on kokemusta, niin voisinko katsoa miehen kuvan, että tunnistanko häntä asiakkaakseni.

Tunnistettuani miehen kuvasta asiakkaakseni toistin keskustelumme alun, eli että mitäs minä sanoin - monimutkaisilta tuntuvat suhteet ja asiat ovat sitä.

Ulkomainen lehdistö huutaa, että Donald Trump on vihitty presidentin virkaansa.

Donald Trump on myös monimutkainen mies. Siis sellainen konsepti, josta näkee heti ensi silmäyksellä metsän puilta - siis jos on kanttia katsoa.

Ennen valintaansa Trump ui muun muassa lapsiseksisyytösskandaalissa, oli raiskannut naisia ja käpälöinyt näitä ja ilmoitti julkisesti, että se on ok. Lapsiseksisyytös sammui siihen, että asianomistajan asianajajan mukaan asianomistaja ja tämän perhe oli uhkailtu hiljaiseksi Trumpin ja Trumpin kaverin, Epsteinin, puolelta. Oli sanottu, että jos asian käsittely oikeudessa alkaa, 13-vuotiaana Trumpin ja Epsteinin raiskaamaksi joutunut ja sänkyynsä teon aikana sidottu nainen tapetaan näiden maailman rikkaimpiin ja mahtavimpiin kuuluvien miesten toimesta. Tämän jälkeen englantilainen keltainen lehdistö ilmoitti, että syytös oli puuta heinää, koska uhri on huumeiden käyttäjä. Totta kai lapsena raiskattu voi aikuisena päätyä huumeiden käyttäjäksi. Huumeiden käyttö tämän naisen tapauksessa on siis väkivallan kokemisen seuraus, ei väärässä olemisen syy.

Internetin maailmaa selatessa käy mielessä, että moni ei kuitenkaan näe näitä asioita. Ehkä ne ovat liian monimutkaisia ymmärtää, aivan kuin mies joka käy huorissa mutta vaimo ei tahdo nähdä totuutta.
 
Trumpin vihkimistilaisuudessa yleisöä ei ollut paikalla nimeksikään, niinpä Trump on laittanut Twitteriinsä kuvan väenpaljoudesta ja Yhdysvaltojen lipuista väenpaljoudesta Obaman vihkimistilaisuudesta esittämään omaa vihkimistilaisuuttaan. Missä ovat muuten niiden Trumpia äänestäneiden patrioottien liput kuvassa oikeasta Trumpin vihkimistilaisuudessa?

Samalla Trump oli kutsunut vihkimistilaisuuteensa oikeita amerikkalaisia julkkiksia, mutta tietääkseni melkein kaikki kieltäytyivät, Alec Baldwin, Robert de Niro ja Meryl Streep etunenässä, koska toisaalta Trump ei halunnut vihkimistilaisuuteen mukaan Trumpia kannattanutta ja Trumpin luona lehdistön kera vierailun tehnyttä Kanye Westiä, koska tämä ei Trumpin mukaan ole oikea amerikkalainen. Vaikka West on Yhdysvaltojen kansalainen, Atlantassa syntynyt ja somekommenttien mukaan enempää amerikkalaisempaa musiikkia ei voisi ollakaan kuin Westin räpäyttämä.

Eli se mikä ei ala hyvin, ei yksinkertaisesti jatku minään muuna. Paska on aina paskaa, ei mitään muuta, ja monimutkainen on monimutkaista. Vastakohtaisesti todettakoon, että myöskään hyvältä näyttävä ei läheskään aina ole hyvää.

Amerikassa on eilenkin kuollut vastasyntynyt ja tämän äiti kadulle kylmyyteen, koska olivat kodittomia. Tänä vuonna kodittomina pakkaseen jäätyneitä on kolme muutakin henkilöä. Ja nyt on vasta tammikuu. Amerikasta on tulossa hyvää vauhtia kolmannen maailman kehitysmaa tai peräti venäläistetty postneuvostofederaatio. Trump poistatti valkoisen talon sivuilta ilmastonmuutosta koskevan osion. Se mikä ei näy, ei ole olemassa.

Maa, mikä laittaa yli 50 % verotuloistaan muslimimaiden pommittamiseen, ei pysty huolehtimaan omista kansalaisistaan. Obama tiputti vuoden 2016 aikana joka tunti kolme pommia Lähi-itään. Onhan sekin tapa tuhota myös Eurooppa muukalaisvirtojen alla. Tämä passaa Venäjälle.

Trumpia ei valinnut virkaansa Amerikan kansa, vaan sen valitsijaorganisaatio. Tai oikeastaan - Trumpin valitsi Venäjän tiedustelupalvelu. Suomessa sentään puolustimme omaamme talvisodassa venäläisiä vastaan, amerikkalaiset päästivät venäläiset valkoiseen taloon vapaaehtoisesti - kun kissa on poissa, hiiret pääsevät hyppimään pöydällä. Arvatkaa missä kissa oli? Lähi-idässä. Ai niin, ja osa hiiristä myös.

Trumpin tilaisuudessa mellakkapoliisi pidätti useita anti-trumpmielenosoittajia. Myös vahingossa maahan lyöty oli Washington Postin toimittaja kameroineen. Kuvassa paikan päällä ei ole mikään pieni joukko, vaan kenties satoja ihmisiä, ellei enemmänkin.

Kun arvovaltaisen lehden toimittajan päälle käydään presidentin vihkimistilaisuudessa, voi jo sanoa, että tämä on sitä miltä näyttää: toinen Rooma.

Myöskään Roomaa ei tuhottu hetkessä, vaan se otti aikaa, ja anakronistinen Rooman tuhoamisvuosi 476 on jälkikäteen 1700-luvulla annettu. Ja mikä tärkeintä: Rooman ensimmäinen germaanikuningas ei ollut roomalaisten epäsuosiossa, vaan he pitivät Odovakaria kaltaisenaan. Vaikka hän oli vieraan vallan hallitsija, mihin viimeistään loppui roomalaisen sivistyksen kausi ja Rooma vajosi hajanaisuuteen ja köyhyyteen. Romahdus tuhon kerran saavuttaessa huippunsa oli yhtäkkinen ja totaalinen.