-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 12. marraskuuta 2016

Trump ennakkosensuroi jo nyt mielipiteitä

Postaan tämän saman blogin kuin kaksi tuntia sitten, toisen kerran tälle alustalle, koska ihmiset valittavat, että ensimmäinen posti ei näy. Ironista, sillä juuri sensuurista on kyse.

Yritin esittää mielipiteeni Donald Trumpista the Telegraphin facebooksivulla uutisessa, missä Trump haluaa alkaa testaamaan Iso-Britanniasta tulevia turisteja erityisin soveltuvuustestein. Mielipiteeni on alla kuvakaappauksessa, mutta facebookilla on uudet, omat käytännöt, jotta kukaan ei kykenisi sanomaan mielipidettään maailman johtajasta. Oh Man, teillä tulee olemaan todella paskaiset paikat tämän paholaisen kanssa. Tähän asti voimassa olleet sanankäytön rajoitukset ovat kuin toisesta maailmasta verrattuna siihen mitä tulee.

Sanottakoon, että esimerkiksi naisia voit vapaasti kutsua "huoriksi" facebookissa. Facebook ei missään nimessä ennakkosensuroi eikä edes jälkikäeen suostu poistamaan kommentteja, joissa naisia on tahallisesti haluttu loukata. Facebook ilmoittaa, että huoraksi kutsuminen ei loukkaa naista. Tai minä voin kutsua ketä tahansa idiootiksi missä tahansa facebookissa, tai pahempaakin, eikä sensuurihäkki älähdä, ennakkosensuurista puhumattakaan. Mutta Donald Trump on taivuttanut Zuckerbergin puolelleen. Trumpia ei saa kutsua edes idiootiksi - mitä kaikki poliitikot itse asiassa ovat - ja sellaista puhettahan kuka tahansa poliitikko saa lukea somesta itsestään päivästä toiseen, vai mitä. Miettikää minkä lajin narsisti nyt on kyseessä. Ne, jotka tuntevat patologista narsismia, siis ei keittiöpsykologivertausta siitä, tietävät mitä tällaisesta seuraa.

Oletan, että hyvissä ajoin ennen vaaleja ajoitettu facebookpostausten koneellinen seulominen esimerkiksi Yhdysvaltojen North Carolinasta, kuten allekirjoittaneelle, on jo valinnut tiedustelupalvelun tappajat kohteilleen tai vähintään keskitysleiripaikan.

Kuin sattumoisin muuten Trumpin iso kannattajajoukko KKK eli Ku Klux Klan on kotoisin North Carolinasta, missä he aikovat pitää Trumpille isot virkaanastujaiskemut. Olisiko nyt niin, että valkoisella, naurettavaksi kuvaillulla rasistijoukolla onkin paljon isommat resurssit kuin mitä on annettu uskoa tähän asti?

Nyt tietysti miehet hyppivät tasajalkaa. Yes, päästiinpä niistä huorista, joilla on aivot ja oma elämä.

Mutta historia on arvaamaton laitos eikä mattsmithin tai mattijanatuisen keskimääräinen ÄO riitä sen kehityskulkujen näkemiseen, kun siihen ei riitä kehittyneemmätkään aivot. Joskus historia voi myös potkia omaan nilkkaan, vaikka matti ei sitä heti verekseltään arvannutkaan, tietää tämä historiantutkijaopiskelija.

Minä odottelen sitten leirillä joka kerta innoissani, kun uutta lihalastia taas tuodaan, missä kirkuvat vaimosi ja pikkutyttäresi. Saatanpa jopa osallistua ilonpitoon, olenhan kuitenkin alan ammattilainen.

Tätä odotellessa, jos näette Tampereella jossakin graffitin "Trump on idiootti ja mieshuora" - voitte arvata kuka sen on käynyt maalaamassa.


EDIT:yritin lähettää ylläolevaa kuvakaappausta fb:n kautta yksityisviestissä, mutta edes se ei ollut sallittu, vaan ilmoitus oli sama kuin ylläolevassa kuvakaappauksessa