-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 22. lokakuuta 2016

Missä ne suvakit luuraavat nyt?

Kun pitäisi puolustaa Aleppon lapsia.

Entä miksi suomalainen äärioikea ei ole Adhamin puolella? Adham haluaa Syyrian valtion jaloilleen. Nationalistien pitäisi ymmärtää tämä.

Hesarin päätoimittaja julistaa artikkelissaan: "Sankaritarina oman henkensä vaarantavasta Aleppon orpolasten auttajasta sai palstatilaa myös HS:n sivuilla, kuten monissa muissakin välineissä. Tänään on mediakritiikinkin paikka: olisiko ollut perusteltuja syitä epäillä tarinaa jo alun perinkin?"

Millä tavalla tämä tarina on ollut epätotta? Adham on käynyt Aleppossa useaan otteeseen, minne Antero Mukka ei ole mennyt. Eikä kukaan muukaan. Eivätkä tiedä Syyrian sodan asetelmista yhtään mitään. Tämä on ihan sama asia kuin se, että kun minä kirjoitin 2010-luvun alussa paljon suomalaisen lastensuojelun heikoista kohdista, ja kun satuin olemaan näkyvällä paikalla vihreiden työryhmissä ja ehdokkaana, niin näihin kirjoituksiini otettiin kantaa ihan professoritasolta asti tavallisesta virkamiehestä puhumattakaan. Poliisikin lähestyi minua asiassa. Mitään ei kuulemma ollut vialla, näin vakuutettiin oikein yliopistotutkijan suulla, ja minä olin vaan paha ihminen. Sitten tuli Erikan tapaus, ja niin sanotut huostaanottovideot, ja suurelle yleisölle alkoi levitä se, että minä ja muutama muu asiasta alunperin kirjoittaneet olimme sittenkin oikeassa. 

Suomalainen uskoo mieluummin suomalaisen yliopiston korkean koulutuksen saanutta yliopistotutkijaa, mutta ei tiedä sitä minkä tämä tutkija tietää (ja minä tiedän, koska saan tutkijakoulutusta), että tutkija saa itse asiassa aina viimeisenä tiedon. Tutkittu tieto on aina käynyt läpi melkoisen prosessin, joten se tulee aina viiveellä, ei koskaan apteekin hyllyltä. Eli mikäli tutkija julistaa tässä vaiheessa Syyrian sodan asetelmia, kun prosessi on vielä päättymätön, eli sota on kesken, sen syitä ja seurauksia ja lopputuloksia tai kuka on syyllinen mihinkin, voin sanoa ihan suoraan että tutkija valehtelee tai tekee sen virheen, mitä ei saa tehdä, eli sanoo oman mielipiteensä asiasta, mutta ei tutkittua tietoa. Tai mikä pahinta, tutkija on ottanut politisoidun asenteen lausunnossaan, mikä on anteeksiantamaton virhe tiedemaailmassa.

Media julistaa nyt "viileää harkintaa elämänohjeena, yksityiskohtien tarkistamista" ja muuta sellaista. Miksi vasta nyt? Miksi ei silloin kun suomalaisia naisia raiskataan tai suomalaisia miehiä tapetaan? Silloin ei media ole tarvinnut viileää harkintaa eikä yksityiskohtien tarkistamista. Asiasta kirjoittavat kansalaisaktivistit sen sijaan pitää saada kuseen sananvapaustuomioilla ja suomalaiset haukuttua valkoiseksi roskaväeksi mediassa. Tämä on suomalaista mediaharkintaa ja journalismin paras ydin. Sitten kun ulkomaalainen haukkuu suomalaisia, kyseessä onkin "ei laajuudessaan isot mokat, mutta niiden mokien järisyttävyydessä".  Järisyttävämpi moka kuin Adhamin pommi-iskun suurentelu videolla saadakseen myötätuntoa kansansa taistelulle on suomalaisen yliopistotutkijan tieteen käyttäminen aseena suurvaltapolitiikan pelaamisessa, tutkimustulosten väärentelyssä ja Syyrian lasten kärsimysten pitkittämisessä. Paha. Miksi Suomessa on aina nämä kaksoisstandardit ja tekopyhyys? Ei ihme, että monta kymmentä vuotta maassa olleet muslimit vetävät suomalaisia turpaan liukuhihnalta, jos joka kadunkulmassa kuulee sanan "pakolainen, mutakuono" (vaikka ei olisikaan edes pakolainen, ja vaikka tienaisi ja maksaisi verot enemmästä tulosta kuin koko kerrostalo suomalaisia sossupummeja yhteensä). Niin minäkin tekisin. Olen tekemässä niin jo nyt, vaikka olen suomalainen, mutta olen saanut suomalaisten ihan todellisesta nurkkakuntaisuudesta tarpeekseni. Kun mieheni vetää turpaan jotain spagettikikkeliä, sanon että vedä minunkin puolestani.

Joo.

Sionistisiat.

Seuratkaapa muuten amerikkalaista julkaisua the Intellectualist. Julkaisen siellä pikimmiten artikkelin suomalaisesta äärioikeasta.

EDIT: jälkiajatus: Adhamin tapauksessa kyse on siitä, että suomalaisten näkökannan mukaan hyväntekijän pitäisi olla kaikin puolin virheetön enkeli. Tämä on todellisuuden kannalta hirveän epä-älyllinen ja epätodenmukainen odotus. Kun nyt näin ei siis olekaan (muistanette varmaan legendan ja myytin robin hoodista), suomalaiset ymmärtävät Adhamin persoonan mielellään väärin ja paskankaivaminen jatkuu todennäköisesti vihapuhesyytteeseen asti. Vihapuhehan on suomalaisessa politiikassa se viimeinen ase, jolla hankalaksi koettu henkilö (Suomessa on virhe olla värikäs ja tempperamenttinen persoona, koska kukaan ei oikein ymmärrä sellaista täällä) halutaan laskea ihmisten mielikuvissa apinan älykkyyden tasolla olevaksi valkoiseksi paskaksi. Se on nykyajan versio lobotomiahoidosta, mikä toimii kollektiivitasolla. Been there, seen that. Jokaisen vihapuhetuomion jälkeen jengi kyseenalaistaa entistä vähemmän ja hymistelee kollektiiviseksi laskettua yhtä totuutta entistä oikeaoppisemmin yksiäänisesti.