-

-
Art by Alberto Moravia

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Miksi Suomi mielistelee Irania?

Koska presidentin puoliso pitää huivia valtiovierailun aikana Iranissa, kysymys nousee taas mieleeni.

Presidentin puolison teko on selvä kannanotto iranilaisten naisjärjestöjen tekemään työhön ja itsessään ihmisoikeusloukkaus, koska sen suorittaa valtion ensimmäinen nainen. Iranissa on huivipakko. Naisia pidätetään ja kidutetaan Iranissa sen vuoksi, mikäli heitä löydetään kadulla huivitta tai kasvot meikattuna.

Suomi tarvitsisi rohkean ensimmäisen naisen tai naispresidentin, joka ei nöyristele, vaan kantaa oman valtionsa linjaa ulkomaillakin. Suomi on naisten ja tyttöjen oikeuksien edelläkävijämaita. Minkä ihmeen tähden me tukisimme ulkomailla tapahtuvien törkeiden ihmisoikeusloukkauksien jatkumista, esimerkin näyttämisen sijaan?

Iran ja Suomi. Olen aiemmin miettinyt, miksi Suomi tukee Irania. Oma mielipidetuomioni oli törkeän iso, 85 päiväsakkoa, ja sen olisi haluttu olevan ehdollista vankeutta. Lisäksi tämän jälkeen yle on antanut toimittajilleen kirjoituskiellon minusta. Olin kopioinut blogiini youtube-linkin imaamin puheesta, missä tämä kertoi Ajatollah Khomeinin tykänneen raiskata alle kouluikäisiä lapsia, koska oli itse ollut usein matkoilla yhdessä Khomeinin kanssa ja nähneensä ja kuulleensa tätä tapahtuvan miltei joka yö. Tätä ei olisi saanut julkisesti blogissa kertoa Suomessa. Miksi?

Iran ja Suomi. Miksi Suomi haluaa tukea väkivaltaista shia-lahkoa?

Iran ja Suomi. Miettikää ketkä tukevat Irania, ja mitä Iran tekee ulkopolitiikassaan, millaisia ja keiden sotia ja konflikteja se tukee ja osallistuu, kenen aseita se ostaa ja keille se aseita mahdollisesti myy, entä ydinasekysymys. Miettikää, että presidentin vaimon  täytyi pukea itsensä teokraattisen diktatuurin naisia vastaan suuntaamaan aseeseen, huntuun, tukeakseen näitä tällaisia Suomen ja Iranin yhteisiä bisneksiä. Onhan se ilmiselvää. Suomi on jollain linkeillä mukana Iranin mukaisessa linjassa. On kuvottavaa, että naisille maailman turvallisimman valtion johtajan puolison täytyy myydä sielunsa ja maansa sadan vuoden aikana saavuttaman edistyksellisyyden miesten touhuilujen vuoksi, ja uhriutua niiden tavoin, jotka Iranissa joka päivä värittävät itsensä harmaaksi ja näkymättömäksi vetäessään tuon rangaistuksen naisena olosta päähänsä - huivin.

Miltä luulette iranilaisista naisista nyt tuntuvan? Että isosisko petti ja siirtyi kiduttajan puolelle.