-

-
Art by Alberto Moravia

torstai 22. syyskuuta 2016

Kuubalaisten tekemä joukkoraiskaus

Perussuomalaisten Jorma Uski on ottanut kantaa kuubalaisten raiskaamaksi joutuneen uhrin asemaan antamalla somekommenteissaan ymmärtää, että raiskaus oli uhrin vika.

Tällaiset julkiset ulostulot vain vahvistavat niitä tähänkin blogiin peri päivää sitten kirjaamiani mietteitä kansallismielisten naisvihamielisyyden kasvusta ja toisaalta siitä, miten tällaisten äärigenrejen näkemykset ovat osa koko yhteiskunnan naiseuden ekskluusion ongelmaa. Siis enää ei näytä siltä, että vain äärimieliset vihaavat naiseutta, vaan tällaiset äärimielisten kannanotot kertovat koko yhteiskunnan pinnan alla piilevästä kyvystä editoida feminiini pois yhteisöstä, ja toisaalta äärimielisyyden saama näkyvyys kertoo koko yhteisön sallivuudesta feminiinin deletoimiseen.

Itse ajattelen tästä(kin) joukkoraiskauksesta niin, että on kertakaikkisen typerää luottaa vieraaseen mieheen. Oma asenteeni naisena on epäilemättä muotoutunut vuosikausien ultrapatriarkaaista ympäristöäni tarkkailtuani, siinä elettyäni ja siitä kirjoitettuani. Eikä ole tätä patriarkaaista taustaa vasten yllätys, että minut on oikeudessa tuomittu naisena joukkoraiskauksista kirjoittamisesta - jos olisimme eläneet pari vuosisataa sitten, minut olisi poltettu roviolla. Toisaalta jossain islamin fundamentalistisissa maissa minunlaisiani naisia kivitetään. Nämä allegaatiot kertovat paljon siitä, mitä länsimaissa juuri nyt tapahtuu, ja miten toisaalta islamkriittiset tahot itse osallistuvat tähän samankaltaiseen naisten kivittämiseen, ja toisaalta siis myös siitä, että koko länsimainen yhteiskunta sallii tämän, koska on itse piirtänyt taustan, jota vasten ääriliikkeet nyt värittävät

En missään nimessä syyllistä uhria. Päin vastoin. Haluaisin, että naiset viimeinkin alkaisivat vakavasti kyseenalaistamaan, keiden kanssa ovat tekemisissä. Kuubalaisten tekemän raiskauksen, kuten myös muiden joukko- ja monoraiskausten, tapausselostus oikeuden pöytäkirjoista luettuna on sellainen, mistä tunnistan kyllä miessukupuolen: kylmiä, piittaamattomia, rakkaudettomia, kuin koneita (tekijä ilmoittaa kavereille salaa tekstiviestillä naisen vierestä, että nyt on seksiä saatavissa, nauraa uhrin kärsimyksille, kuvaa tapahtuman, jne).

Ilmeisesti on niin, että useimpien naisten olisi oltava miesten kanssa niin paljon tekemisissä, että ruusunpunaiset lasit silmiltä häipyisivät.Vain tällaisen naisten itsetietoisuuden kasvun jälkeen todellinen naisten vallankumous olisi mahdollinen, mikä toisi naiseuden takaisin yhteiskunnan piiriin.

Samalla voi kuulostaa yhtäkkiä paradoksilta,ainakin islamkriittisten korvissa, että oltuani kosketuksissa islamin kulttuuriin - tai paremminkin sanoen, erään sen edustajan omistamaan filosofiaan islamista -  ymmärsin, mitä Suomessa ja Euroopassa juuri nyt tapahtuu, ja mitä olen viime päivinä ja tähänkin merkintään, nyt ylös kirjannut. Ne vievät eteenpäin sitä käräjäoikeudessakin tuomittua informaatiotani naisten aseman alennustilan syvenemisestä suomalaisessa yhteiskunnassa.