-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 17. syyskuuta 2016

Haista paska Suomen Vastarintaliike

Iltasanomat on tänään kertonut Vastarintaliikkeen tapahtumassa pahoinpidellystä nuoresta miehestä, joka kuoli viikko tapahtuman jälkeen vammoihinsa.

Sinivalkoinen Rintama ent. r.p. -puolueen varapuheenjohtajan ominaisuudessa ja parlamentaarisen radikaalioikeiston keulakuvana heitän tähän blogiin noin vuoden takaiset terveiseni Vastarintaliikkeelle, mitkä eivät ole vuodessa ratkaisevasti muuttuneet:


Haista paska Suomen Vastarintaliike

Johtajanne on kuulemma vangittu väkivaltaiseksi yltyneen mielenosoituksen vuoksi.

Kun hain jäsenyyttänne viime keväänä, minulle vannotettiin järjestönne väkivallatonta ja lainmukaista toimintaa. Olen pettynyt teihin, vaikka en järjestöönne silloin liittynytkään. Ja hyvä niin. Nyt nimittäin Jyväskylän tempauksenne jälkeen todennäköisesti ampuisin itseni, koska en kestäisi katsoa itseäni peiliin ja samaan aikaan vannoa lojaaliuttani teille.

Historian opiskelijana voin kertoa teille, että kansallissosialistinen ideologianne näyttäisi oikeiden 1940-luvun natsien silmissä naurettavalta. Miksi? Siksi, koska ajat ovat ratkaisevasti 70 vuodessa muuttuneet. Se, mitä sopi ehdottaa 1940-luvulla, ei oikein 2000-luvulla enää sovi.

Kansainvälisen politiikan opiskelijana ehdottaisin teille, että kasvaisitte ajassa  eteenpäin ja ottaisitte ajan haasteet omiksenne: monikulttuuri-ideologia on ideologia muiden joukossa, ja sillä on siis heikkoutensa, koska ideologioilla on lähtökohtaisesti heikkoutensa. Sillä on myös seuraamuksensa, mitä saamme lehdistä päivittäin ryöstöinä, väkivallan tekoina ja raiskauksina seurata, ja mihin tavallinen ihminen kokee olevansa voimaton vaikuttamaan. Vihan tunteet ja ilmaukset ovat siis ymmärrettäviä.

Mutta seuraamukset harrastamastanne väkivallasta poliittisia vastustajianne kohtaan voi silti viedä harppauksen ajassa taaksepäin ennen vuoden 1948 ihmisoikeuksien julistusta, mikä on nyt globaalin legitimiteetin omaava dokumentti ja aikamme sivistyksen mittari. Kannattaa ymmärtää, että tuo dokumentti suojaa myös teidän oikeuksianne - etenkin nyt istuessanne pidätyssellissä. Te kermaperseet ette edes tajua, mitä oikeat natsit ja saksalaiset saivat kestää toisen maailmansodan päätyttyä Saksan kannalta katastrofiin ja liittoutuneiden amerikkalaisten johdolla "kuulustellessa" esikuvianne - ennen tuon globaalin dokumentin olemassaoloa siis. Ja nämä sotilaat olivat sentään tavallisia sotilaita, miehiä ja perheenisiä isänmaan palveluksessa eivätkä herranterttuja oman käden oikeuden valinneita poliittisesti keskenkasvuisia sosiopaatteja. (Ja joskus jopa lapsisotilaita - mikä on tänä päivänä ongelma muualla kuin Euroopassa - juuri ihmisoikeusjulistuksen myötä Eurooppa kasvoi lapsisotilaatkin kieltävään mentaliteettiin).

Ajat ovat siis muuttuneet. Kukaan ei voi enää tosissaan tulematta naurunalaiseksi ehdottaa ihmisten joukkotuhoa. Ennen vuotta 1948 saattoi, koska tuota mainitsemaani ihmisoikeuksien julistusta ei ollut vielä olemassa, eikä ihmiskunnan tietoisuus ollut saavuttanut sen myötä sitä empatian tasoa toiseutta kohtaan, mitä sillä nyt on.

Nähkää siis globalisaatio ihailemienne natsien henkisenä perintönä, mitä se oikeastaan onkin. Antisemitismiä ja natsismia ei voi samaistaa nationalismiin. Natsien politiikan lisäksi 30-luvulle asti kertynyt antisemitismin viisikymmenvuotinen historia paljastaa, että antisemitistiset puolueet olivat ensimmäisiä, jotka vetosivat globaaliin katsomukseen, "kutsuivat koolle eurooppalaisia kongresseja, yrittivät organisoitua kansainvälisesti ja tehdä politiikkaa kansainvälisissä mitoissa".*

Loppuun vielä komeiden natsisotilaiden kuva.

Alempana pahoinpidelty ja kidutettu Waffen SS-sotilas toisen maailmansodan jälkimainingeissa.


Ystävällisesti
Anu Palosaari
ex-Vihreä ehdokas ja Vihreiden r.p. työryhmien jäsen
Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus ent. r.p. puoluevaltuuston varapuheenjohtaja
Sinivalkoinen Rintama ent. r.p., varapuheenjohtaja

"A young Waffen ss member after a beating and torture, administered by his ever noble allied captors.

you never here about the crimes committed by the allies after the war.
The rape of German women and children, the torture and murder of German soldiers especially SS members, or the almost complete destruction of German art and culture..."

*Lähde: Arendt, Hannah, Totalitarismin synty. Vastapaino: Tampere, 2013, 23.