-

-
Art by Alberto Moravia

maanantai 1. elokuuta 2016

Nato yritti kaataa Turkin hallituksen

Turkin sotilas- ja poliittiset johtajat tapaavat tänään Ankarassa ensimmäisen kerran yhdysvaltalaisen huippusotilasjohtajan sitten Turkin heinäkuisen vallankaappausyrityksen, koska Washingtonin epäillään olleen sekaantunut Turkin epäonnistuneeseen vallankaappaushankkeeseen. Tarkoitus on keskustella suoraan Washingtonin osallisuudesta Turkin laillisen hallituksen kaatamisyritykseen. 

Kenraali Joseph Dunford tapaa kollegansa kenraali Hulusi Akarin ja pääministeri Binali Yildrimin Turkin pääkaupungissa tänään.

Turkin viranomaiset ovat viitanneet, että Washington on auttanut vallankaappaajia. Yhdysvaltojen viranomaiset ovat jyrkästi kieltäneet tämän.

Turkin viranomaiset ovat pyytäneet Yhdysvaltoja luovuttamaan Turkkiin Yhdysvalloissa oleskelevan Turkin vallankaappaushankkeen takana olleen terrorijärjestön johtajan, jonka yhteydet sähköpostein ja muiden dokumenttien kautta Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Hillary Clintoniin on annettu tiedoksi Yhdysvaltojen kongressille noin viikko sitten. 

Näyttää siltä, että Washington yritti käyttää välikäsiä terrorijärjestöjen kautta hämätäkseen maailmaa. Tällöin huomio ei olisi kiintynyt ainakaan Yhdysvaltojen viranomaisten osallisuuteen Turkin invaasioon, vaan asia haluttiin näyttää maailmalle 'demokratian voittona'. Yhdysvaltojen ja Naton osallisuus vallankaappauksissa ei ole tietenkään uusi epäilys, mutta tämä lienee ensimmäinen kerta, kun Yhdysvallat - maailman poliisista jossain vaiheessa niin sanotuksi pahaksi maailman poliisiksi kääntynyt -  jää rysän päältä kiinni.

Dunford vierailee myös Incirlikin Naton sotilastukikohdassa, jota epäillään käytetyn vallankaappaajien varustamiseen Nato-hävittäjin.

Vähän yli viikko sitten uutisoitiin CIA:n yrittäneen tappaa Turkin presidentti Erdoganin. 

Seuraan tilannetta tarkkaan, ja toivon, että todellisuuden ilmentyminen yhä useammalle ihmisille maailmassa internetin välityksellä päästää pahan poliisin hengestään ja tuo uuden laillisia ja rehellisiä keinoja ja legitiimejä hallituksia kunnioittavan poliisin Yhdysvaltojen kadonneen moraalijohtajuuden tilalle.