-

-
Art by Alberto Moravia

tiistai 19. heinäkuuta 2016

Yhdysvallat uhkaa miehittää Turkin

The Telegraph kertoo, että Turkkia on varoitettu kansainvälisestä eristämisestä, mihin kuuluu myös Natosta eristäminen. John Kerry on sanonut the Telegraphin mukaan, että "Natolla on vaatimus mitä tulee demokratiaan ja se tulee punnitsemaan hyvin tarkkaan, mitä tapahtuu".

Uhkaukset liittyvät Turkin vallankaappausyrityksen jälkeiseen Turkin sisäiseen järjestyksenpitoon ja puhdistuksiin siviilihallinnossa, poliisissa ja virkamiehistössä. Lännessä brutaalilta kuulostavat toimet Turkki oikeuttaa omalla historiallaan, missä tietysti ihmisoikeusjärjestöillä on ollut vakava rooli terroristijärjestöjen asemassa Turkin sisäpolitiikassa. Ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun turkkilaiset promoavat ihmisten mielivaltaisia pidätyksiä ilman määräaikaa, poliisilaitoksilla tapahtuvia kidutuksia epävirallisina rangaistuksina, jopa tappamisia ennen virallista oikeudenkäyntiä, ihmisten katoamisia, ihmisten pudottamista poliisihelikoptereista vuoristoon, mistä heidän kohtaloaan ei koskaan löydetä, lasten, vanhusten, naisten raiskauksia, seksuaalista väkivaltaa, sähkösokkeja poliisissa, ja niin edelleen. Kaikki tämä on tapahtunut Turkissa jo 1980-luvun sotilasvallankaappauksessa. Kaikki tämä on normaalia Turkissa ainakin 1960-luvulta alkaen. Uutta on sen sijaan se, että asiasta kirjoitetaan länsimaisessa lehdistössä uutena ilmiönä, ikään kuin historia, mikä ei koskaan mennyt pois, olisi silmiemme edestä kadonnut. Jokin syy tähän Turkin historian intentionaaliseen unohtamiseen täytyy lännellä olla.

Minusta kuulostaa siltä, että Yhdysvallat uhkaa Turkkia sodalla John Kerryn suulla. Yhdysvallat katsoo yhä vieläkin olevansa maailman poliisin asemassa, vaikka Irakin sodan oikeuttaneet irakilaisten kidutustoimet, missä saatiin paikkansapitämättömiä "tunnustuksia" Saddamin ydinaseiden olemassaolosta, on moraalisesti tuomittu -  ja nyt halutaan myös Britannian silloinen pääministeri Tony Blair, joka tuolloin antoi hyväksyntänsä Irakin invaasiolle, oikeuden eteen. Kuten Yhdysvaltojen presidentti George Bush halutaan tuomita sotarikollisena Irakin sodassa. Tänään luin pikaisesti, että brittiläiset Irakin sodan veteraanit ovat niin ikään aktivoitumassa ja alkamassa vaatimaan osaansa hyödyttömästä sodasta.

Jostain syystä Yhdysvallat on valinnut Turkin uudeksi puhdistusoperaatiokseen. Yhdysvallat ja Nato demonstroi muka demokratiaa. Demokratialla ja sen puutteella Turkin vallankaappauksen jälkimainingeissa oikeutetaan Turkin sota, turkkilaisten hävittäminen kansana, mittaamattoman pitkien pakolaisjonojen luominen Eurooppaan, ja korvaamattoman kauniin maapallon osan räjäyttäminen taivaan tuuliin, puhumattakaan alueen historiallisista ja esihistoriallisista eurooppalaisen sivistyksen alkulähteen monista muistomerkeistä.

Kun Irakin sota alkoi, olin poliittisesti kypsymätön, enkä voinut puolustaa Irakin kaksoivirranmaan historiallista aluetta ja kulttuuria sanoillani Suomesta käsin. Nyt voin tehdä jotakin toisin.

Kun Syyria ja Libya räjäytettiin, olin liian varattu toimimaan, koska toimin juuri tuolloin poliittisesti Suomen alueen liikakansoittamista vastaan.

Irakin sota oikeutettiin Amerikan kansalle kahdellatuhannella kaksoistornien räjäytyksessä kuolleella amerikkalaisella. Irakin sodan Irakin invaasiossa kuolleet miljoonakaksisataa irakilaista on oikeutettu pantiksi noista kahdestatuhannesta amerikkalaisesta. Yhdysvallat harrastaa siis kollektiivirangaistuksia, ihan niin kuin nyt Yhdysvaltojen demokratisoimisuhkailun kohteena oleva Turkin valtio harrastaa nyt ja menneisyydessään Yhdysvaltojen ja EU:n kritisoimissa vallankaappauksen jälkeisissä pidätyksissä kollektiivirangaistuksia, joissa voidaan hakea pidätetyksi ja kidutetuksi syytetyn lapsi, vaimo, tai isoäiti, ellei syytettyä tavoiteta. Tällä tavoin toimi muuten Yhdysvallat myös Irakissa alkaen vuodesta 2003.

Viattomien kollektiiviteloitukset jostakin vastapuolen teosta ei ole yhtään sen vähemmän tuomittavampaa terrorismia kuin mitä muslimit ovat Euroopassa tehneet tänään puukolla ja alkuviikosta kirveellä ja Nizzassa lähiaikoina, tai Brysselissä, Pariisissa, Kölnissä, ympäri Eurooppaa naisten joukkoraiskauksina myös, vastauksena Irakin sotaan ja arabikevään aiheuttamiin muutoksiin.

Muistakaa ja ymmärtäkää tämä: Yhdysvallat on terrroristivaltio siinä missä... nyt muistinkin, että kaikkien arabivaltioiden hallitukset taitavat tuomita jyrkästi terrorismin ja toimivat sitä vastaan - muutamaa Yhdysvaltojen kumppania lukuunottamatta, ja tietenkin Israelia Lähi-idässä.

Muistakaa tämä, kun seuraavan kerran osoitatte sormella terroristia. Yhdysvallat.

Muistakaa, että demokratiaa ei pitäisi tuoda koskaan verellä. Kun demokratiaa on kuitenkin tuotu Afrikkaan ja Lähi-itään verellä, ovat demokratian uhrit lähteneet tuomaan omaa hallintomalliaan verellä länsimaihin (islam). Ei se sen kummempaa logiikkaa ole.

Sen sanon, että mikäli Yhdysvallat miehittää Turkin  ja aloittaa sotatoimet Turkkia vastaan, myös Suomessa tullaan kokemaan vaikeita hetkiä Yhdysvaltojen suurlähetystössä. Ja varmasti muuallakin Euroopassa. Alkaen niistä suurlähetystöistä.