-

-
Art by Alberto Moravia

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kertokaa jos olen vallan väärässä

Nizzan iskun suoritti pikkurikollinen, perheväkivallasta syytetty / tuomittu, muistaakseni lähestymiskiellon perheeseensä saanut, joissain lähteissä myös mainittu kärsineen mielenterveysongelmista.

Silti ainakin ulkomainen lehdistö puhuu terrorismista. Myös Putin puhuu painavasti terrorismista Nizzan yhteydessä ja pyytää "kovia otteita" sitä vastaan.

Terrorismin käsite on sulanut kovassa käytössä, vähän samaan tapaan kuin käsitteet rasismi ja narsismi.

Kuitenkin kun tutkimuksessa puhutaan terrorismista, viitataan globaaleihin verkostoihin.

Oikaiskaa, jos olen väärässä, mutta ainakaan tätä kirjoittaessa yksikään terroristijärjestö ei ole ottanut vastuuta iskusta, ja mikä pelottavinta - Nizzan tappajaa ei ole virallisesti linkitetty mihinkään terrorismin organisaatioon, vaan olleen pikemminkin lone wolf-tyyppinen toimija.

Silti puhutaan seipäästä, vaikka pitäisi puhua aidasta.

Lone wolf-toimijuus ei vie terrorismin uhkaa pois niin kauan kuin voidaan puhua salatuista soluista ja kätketyistä verkoista, missä ja mistä käsin ne toimivat, mutta terrorismista voidaan puhua vain silloin, kun on olemassa "kovaa dataa" epäillyn kuulumisesta terroristiyksikköön. 

Nyt ei käsittääkseni ole. Kukaan tai  mikään taho ei ole tuonut tällaista virallista tietoa esille. Silti teko on tuomittu terrorismiksi vain todennäköisesti tekijän muslimitaustan perusteella. Mikä on pahinta rasismia. Eräs ensimmäisistä tekijän uhreista olikin seitsemän lapsen muslimiäiti.

Kun Britannia erosi EU:sta, kirjoitin, että Israel tulee suorittamaan Euroopan ja / tai Britannian maaperällä pahan iskun, jossa pyritään suoraan vastuuttamaan muslimit teosta.

Samaan aikaan Israel käy väsyttävää infosotaa Palestiinaa vastaan, jonka se näyttää olevan häviämässä. Israel mollaa mm. Facebookia sananvapauden antamisesta palestiinalaisille, joita se ampuu, kaappaa ja kiduttaa mielivaltaisesti tavoilla, mitkä ovat herättäneet kansainvälistä negatiivista huomiota, ja haluaisi poistattaa kaikki Israel-vastaiset asiat facebookista. Facebook on kieltäytynyt näistä vaatimuksista vedoten siihen, että kiusatuille palestiinalaisille pitää antaa vapaus kertoa kokemastaan maailmalle. Kerroin aiemmin, että minuakin seurataan facebookissa Israel-vastaisten, erittäin painavien ja osin loukkaavienkin tekstieni vuoksi, mitä olen ulkomaisille alustoille ja hetken bannattuna olleen palestiinalaisaktivistin facebookseinälle kirjoittanut.

Brasilian yliopistolaitos haluaisi alkaa opettamaan natsismin, apartheidin ja sionismin olevan sama asia. Tästä johtuu tuo aikaisempi viittaukseni rasismiin tässä yhteydessä.

Olen väsyksiin asti, osin jo huvittuneenankin, seurannut sekä ulkomaista että ulkomaista kommentointia Nizzan yhteydessä: massat haluavat hävittää muslimit etenkin nyt Nizzan jälkeen.

Vaikka ei pystyisikään ymmärtämään terrorismin tai siihen liittyvien prosessien historiallista, eurooppalaista juurta, eikä täten osaisi hahmottaa Israelin osaa vuosikymmenien ajalta terrorismin likvidoimisessa - mikä alunperin oli aiheellista, mutta on nyt livahtanut hanskasta - voisi ehkä nähdä kokonaiskuvan, mikä viittaa israelilaiseen apartheid-politiikkaan.
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/07/15/one-of-the-first-victims-of-the-nice-terror-attack-was-a-muslim-mother/?postshare=5261468601472360&tid=ss_tw

http://www.filmsforaction.org/watch/brave-israeli-soldier-speaks-out-on-bbc-against-the-crimes-of-his-government/

 http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.728126

 http://www.haaretz.com/israel-news/1.728554

 https://www.middleeastmonitor.com/20160713-israel-launches-anti-facebook-bill/

http://english.pnn.ps/2016/07/13/group-39-violations-against-media-freedoms-during-june-2016/

http://www.cairoscene.com/BusinessAndPolitics/Israel-Wants-to-Force-Facebook-to-Delete-Anti-Israel-Posts

http://www.haaretz.com/world-news/americas/1.730971