-

-
Art by Alberto Moravia

perjantai 22. heinäkuuta 2016

CIA yritti saada Erdoganin hengiltä

Lähde kertoo Turkin ulkoministeriön kertoneen, että Turkki on napannut Cia-agentteja, jotka ovat vastuussa presidentti Erdoganin murhayrityksestä Turkin äskettäisen vallankaappauksen aikana. Turkkilaisten mukaan kaksi Cia-agenttia ovat olleet vastuussa venäläisen Sukhoi Su-24m-hävittäjän alasampumisesta viime marraskuussa ja Erdoganin murhayrityksestä vallankaappauksen yhteydessä. 

Tässä on nyt ainakin kaksi vaihtoehtoa olemassa. 

Ensiksi se, että Yhdysvallat on yrittänyt tapansa mukaan ulottaa CIA-logiikkaansa myös Turkkiin ja paikata natiivisen ja pelkästään Turkin ja muun muslimimaailman etuja ajavan presidentti Erdoganin hallinnon omalla, Yhdysvalloille kuuliaisella ja Yhdysvaltojen designeeraamalla Fethullah Gulenin nukkehallinnolla, mutta saanut vastaansa vähintään yhtä kovan tiedustelun (Turkin, Venäjän tai jonkin arabivaltion tai kaikki nämä yhdessä) ja jäänyt kiinni. Yhdysvallat on yrittänyt ja vaihtelevalla menestyksellä onnistunut tässä kaikkialla maailmassa alkaen 1960-luvulla Vietnamista, 1970-luvun lopussa todennäköisesti esimerkiksi Iranissa ja päätyen Irakin, Libyan ja Syyrian kaltaisiin valtioihin 2000-luvulla, sekä myös Egyptin laillisesti valitun presidentti Mohamed Morsin syrjäyttämiseen sotilashallinnolla. Yhdysvallat katsoo maailmanvaltana olevansa tähän oikeutettu. Yhdysvallat haluaa, että yhä enenevä osa maailman valtioiden hallituksista on sen kokonaisen tai osittaisen käsky- ja kontrollivallan alla. Myös Suomi on. Se valtio, mikä hangoittelee vastaan, kohtaa Yhdysvaltojen hyvin väkivaltaisen invaasion. Kuten Irak, minkä valloittaminen oikeutettiin maailmalle järkisyillä vedoten sittemmin paljastuneeseen valheeseen Irakin silloisen johtajan Saddam Husseinin ydinaseista, mutta todellisuudessa Yhdysvallat halusi ottaa Irakin hallinnon ja hallituksen haltuunsa ohjaillakseen sitä miten haluaa. On hyvin vaarallista olla Yhdysvaltojen tahtoa vastaan, ja myös Suomen hallituksen virkamiehet tiedostavat sodan uhan Suomea vastaan, elleivät he anna Cia-logiikan hoidella maan hallintotapaa. Cia-logiikka on monitasoinen yritys hallita maailmaa ja yhtenäistää kulttuureja. Se tähtää globaaliin, totalitaariseen Cia:n maailmanhallinnon luomiseen. Yksityiskohtaisesti mainittakoon, että muun muassa lastensuojelu Suomessa käyttää Cia-logiikkaa hallitessaan väestöä. Katso Cia-logiikasta lisää tämän kirjoituksen alta tunnisteesta Cia-logiikka. 

Toinen vaihtoehto on se, että Erdogan bluffaa. Tällöin mitään Cia-agentteja ei ole saatu kiinni, tai on saatu korkeintaan "näytösmielessä", ja Erdogan on itse todellisuudessa amerikkamielinen hallitsija. Tämä kuulostaisi mahdolliselta, koska olen kuullut, että Erdoganin pakomatkaa vallankaappauksen aikana suojasi Cia- tai FBI-agentteja. Toisaalta Erdogan nauttii Turkissa ja koko muslimimaailmassa lännen arvoilta "pelastajan" ja umman suojelijan ja säilyttäjän arvonantoa. Juuri ihmisten demokratia esti Turkin valumisen uuden väkivaltaisen "junttan" kahleisiin, kun ihmismuurit käytännössä seisoivat tankkeja vastaan Ankaran ja Istanbulin kaduilla ja kaikkialla Turkissa, maan joka kaupungissa suojaten hallintorakennuksia vallankaappaukselta. Turkkilaiset eivät halunneet enää sotilashallintoa. Kukapa haluaisi, etenkään kun vuoden 1980 kaappauksen ja sen seurausten väkivaltainen muisto leijuu vielä monen muistoissa? Tämän vuoksi FETÖ:n aiheuttamat puhdistukset Turkin hallinnossa ovat rajut (Gulenist Terrorist Organisation, mikä on suoraan vallankaappauksen takana). 

Erdoganin hahmo on muslimimaailmassa iso asia, sillä tällaista Lähi-idän ja Afrikan muslimit henkisesti yhteensitovaa muslimijohtajaa ei ole hetkeen ollut. Tämä voisi olla yksi syy Cia:lle yrittää saada Erdogan hengiltä, jotta muslimit eivät pääse kokoamaan voimiaan Yhdysvaltojen hajota ja hallitse -taktiikan alta ja jotta heidän kulttuurinsa tulisi taas haavoittuvaiseksi lännen vaikutukselle.

Tavalliset turkkilaiset valitsivat vallankaappauksessa demokraattisen 'Turkin tien" lähtiessään kaduille puolustamaan hallintoaan, ei Syyrian tai Egyptin väkivaltaista, ihmisen psyyken ja valtion sivistyksen degeneroittavaa syöksykierrettä. Näyttää siltä, että entisestä Euroopan sairaasta miehestä on tullut liian vastustuskykyinen juuri ulkoapäin tuleville hyökkäyksille, toisin kuin heikommista naapurivaltioistaan.

Turkki osoittaa meille, miten Lähi-itää pyritään ulkoapäin hajottamaan ja hallitsemaan ulkopuolisten toimesta.