-

-
Art by Alberto Moravia

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Alkaisinko militantiksi minäkin

Siellä, missä rakkaani on juuri nyt, ovat kovat taistelut, terroristien etsinnät ja pidätykset käynnissä al-Arabiya-lehden mukaan. En erittele tarkemmin paikkoja tai muita yksityiskohtia, koska blogiin ei kuulu rakkaani henkilöllisyys millään tavalla. 

Väistämättä tällaiset sodan ennakoivat kokemukset siivittävät omaa ajatusta jonnekin, missä pohjoiseurooppalaiset eivät ole olleet melkein sataan vuoteen.

Samalla esimerkiksi Turkin islamilaisten nationalistien ja Kreikan Kultaisen aamunkoiton aatemaailma on lähempänä kuin kauempana toisistaan. Oma aatemaailmani koskien rakkaani aatteita on omasta näkökulmastani yhtenevä tämän kanssa. Suvakkien typerä ja naiivi kuvitelma siitä, että suomalaisen radikaalioikeistolaisen ja islamin nationalistin (siis muslimin) maailmankuva olisivat toisilleen päinvastaisia, on yksinkertaisesti väärä. Paha virhe, mikä kostautuu. 

En olisi voinut rakastua, mikäli henkilön poliittiset tavoitteet ja ideologia poikkeaisivat omistani.

Saksa uhittelee Turkille, koska ei saanut pakolais-asiassa tahtoaan läpi, ja julisti Armenian kansanmurhan olemassaolevaksi faktaksi. Mutta Euroopan pitäisi nyt ymmärtää, että se on jo hävinnyt sodan. 

Euroopan unioni tulee tavalla tai toisella romahtamaan. Taloudelliset investoinnit kannattaa sitä ennen siirtää parempaan paikkaan.

Luulen, että ennen pitkää Euroopan voidessa todella pahoin fiksuimmat radikaalioikeiston, ääri- ja uusoikeiston henkilöt tulevat löytämään yhteisen poliittisen (taistelu)kentän ja tavoitteet fiksuimpien islamin nationalistien kanssa monella tasolla ja kenties fataalien sattumienkin kautta. Tämä kenttä on jo nyt Euroopassa maahanmuuton ja sen seurausten, radikaalioikeiston nousun myötä, luotu ja olemassa. Nyt tarvitaan enää oikeiden henkilöiden kohtaavan siellä toisensa - siis monta kertaa silkkaa sattumaakin, koska kukaan ei tiedä, mitä odottaa. 

Itse olen jo siellä, kuten edellä kerroin - sattuman kautta, niin kuin olen aiemmin tässä blogissa kertonut.

Tämä oikeisto on nimeä vailla - toistaiseksi.