-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Väkivalta uudessa maailmassa

Väkivallan ilmiön hyväksyminen on hämmentävimpiä osia uudessa maailmankuvassamme.

Suomalaisen kristillisen kirkkokunnan ylimpään johtoon kuuluva henkilö ilmaisee kristittyjen kantana, että valtioiden, hallitusten ja valtio- ja puolustusliittoumien ulkopuolella laittoman taistelijakoulutuksen saaneiden henkilöiden tekemä väkivalta viattomia siviilejä kohtaan on ymmärrettävää, ja että näin pitäisi ollakin. Tämä on siis kristittyjen kanta asiaan johtajansa sanoin.

Väkivallan nimi ja käsite ovat uudessa maailmassamme muutenkin vanhentuneita ja korkeintaan alempiin sosiaaliluokkiin kuuluvat puhuvat niistä enää (vanhan käsitteen sisällöin). 

Väkivalloinhan on saatu uuteen maailmaan paljon hyvää, esimerkiksi demokratian leviäminen Euroopan ja Amerikan ulkopuolelle on niistä yksi. Miten väkivalta voisi olla mitään pahaa? Miten eurooppalaiset olisivat voineet toimia hyvää tarkoitustaan ja (väki)vallan hyvää mukanaan tuovia asioita vastaan? 

Pahinta sen sijaan ovat ne lausutut ja kirjoitetut sanat, mitkä puhuvat eurooppalaisten ja amerikkalaisten yhdessä muille kansakunnille kuin lahjana antamiaan asioita vastaan. 

Suopea valta olisikin entiselle väkivallan käsitteelle ja nimelle parempi nimitys. Väkivalta ja väkivallan käyttö ovat tästä edespäin sitä, että mikäli joku puhuu tai kirjoittaa näistä suopean vallan mukanaan tuomista hyvistä asioista pahoina, ja levittää disinformaatiota.

Laittomien taistelijoiden suopea valta puoltaa eurooppalaisten ja amerikkalaisten aiempia tekoja ja suopean vallan käytön täysi hyväksyminen tukee maailmanjärjestystä ja euramerikkalaisten omantunnon puhtautta.

Kristityt ovat ehkä suopeimpia ihmisiä maailmassa.