-

-
Art by Alberto Moravia

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Hezbollah ja Suomen hallitus

Minua on alkanut todella askarruttamaan kysymys johtuen yksityiselämäni tietyistä viimeaikaisista tapahtumista, että miksi Suomen hallitus on oikeastaan tuhlannut resursseja ja aikaa jonkin yksittäisen, äänekkään pikkupoliitikon tuomitsemiseen alioikeudessa Iranin edesmenneen hengellisen johtajan Ajatollah Khomeinin kunnianloukkauksesta.


Kuten näette linkistä, tuomio oli jopa Suomen absurdissa oikeusmittakaavassa täysin näytösoikeuskäynniksi nimettävä, eikä se liittynyt islamin oppiin millään tavalla (vaikka tuomiossa niin väitettiin; eivät alioikeuden tuomarit ole islamin kirjanoppineita, kuten tuomiostakin välittyy sille, joka pitää Koraania yhtenä lempilukemistonaan), vaan vaikutti jo tuolloin helmikuussa 2014 olevan osa politiikan kulissien ulkopuolella käytävää informaatiosotaa. Niinpä en vaivautunut tekemään tästä näytöksestä jatko-osia ylempiin oikeusasteisiin. Joku piti mitä ilmeisemmin saada hiljaiseksi joistakin syistä.

Mikä on siis Suomen hallituksen yhteys terroristijärjestö Hezbollahiin, jota Iranin valtio rahoittaa, ja jonka johto (on ainakin jossakin vaiheessa) pitää(nyt) johtajanaan Ajatollah Khomeinia?

Millä tavalla Suomi on sekaantunut Syyriassa käytävään proxy-sodankäyntiin? Mikä on tämän sekaantumisen poliittinen ja historiallinen tausta ja päämäärä? Ketkä ovat todellisia vihollisiamme, entä liittolaisiamme? Näitä asioita pohtimalla voi asettaa uusia kysymyksiä toimimattomien vanhojen kaavojen ja kysymysten tilalle ja siirtää poliittisen pelin pelinappuloita kansainvälisen politiikan kentällä klassisissa Suomea koskevissa kysymyksissä  -  esimerkiksi Suomen Nato-kysymyksen ristiriitaisuudet ja kähminnät, sekä osia Venäjä-kysymyksestämme - ja ehkäpä päätyä ajan myötä aikaisemmista poikkeaviin ja enemmän järkeenkäypiin vastauksiin. Myös niiden liittolaisten ja viholliskysymysten kohdalla.

Kuinka paljon Suomessa on Suomen hallituksen luottamusta nauttivia terroristijärjestö Hezbollahia tukevia henkilöitä? Entä kuinka paljon Suomessa asuu ja vaikuttaa Hezbollahia vastustavia henkilöitä, jotka toimittavat politiikkaansa Suomesta käsin Syyriaan, mahdollisesti Suomen hallituksen tukemina? Mikä on Suomen hallituksen rooli tässä?

Hezbollah tiettävästi saa armeijalleen koulutusapua, rahoitusta ja aseita Iranin hallitukselta ja poliittista tukea toiminnalleen Syyrian hallitukselta.


Ja yllätys. Pikkupoliitikko törmää aina samoihin valtioihin toiminnan esteenään. Ne ovat siis Syyria ja Iran.