-

-
Art by Alberto Moravia

maanantai 25. tammikuuta 2016

Onko taharrush gamae-ilmiö levinnyt facebookiinkin?

Jatkan vielä some-aihetta.

Laitoin pari päivää sitten merkille, että sain facebookin yksityispostiini viisi viestiä Kairossa, Egyptissä asuvilta miehiltä, jotka olivat kaikki kuvanneet peniksensä seivovina minulle. Viestit tulivat noin parin tunnin sisään kaikki. Kaksi näistä miehistä kävivät vieläpä samaa akateemista oppilaitosta tietojensa mukaan.

Onko naisten joukkoahdistelu, taharrush gamae, saanut some-muodon, kävi tuolloin mielessäni.

Tänään luin sattumalta pitkän viestiketjun jonkun henkilön seinällä samasta aiheesta: kikkelinkuvia lyhyen ajan sisään monelta ulkomaalaiselta, tummapintaiselta mieheltä. Tämä henkilö ei kuitenkaan ollut hoksannut tarkistaa, tai ei sitä kertonut, olivatko nämä miehet kenties fyysisesti toisiaan lähekkäin netin ulkopuolella.

Ilmeisesti Lähi-idässä on vuosikymmeniä jatkunut poliittinen ilmapiiri, missä miehet kokevat tarvetta purkaa turhautumisensa ulos, jolloin se purkautuu seksuaalisena ahdisteluna "vastakkaisen leirin" naisiin. Vähän niin kuin sodassa tehtyjen raiskausten anatomia; keino alistaa ja kontrolloida vihollista.

En uskalla tehdä tästä isompia poliittisia johtopäätöksiä. Ehkäpä turhautuneet Lähi-idän miehet ajattelivat valloittaa lännen penis kädessä, kameran alla ja valloitettavan alueen naisten sisuskaluissa. Nykyään ei sen kummempia aseita ehkä tarvitakaan. New Wars have reached the West.