-

-
Art by Alberto Moravia

tiistai 29. joulukuuta 2015

Postdemokratia

Poliittinen ilmapiiri Suomessa on käynyt minulle liian pieneksi.

On melko varmaa, että minua ei nähdä enää ehdokkaana tai puoluetoiminnassa mukana Suomessa.

Presidentti Niinistö puhui joulun alla lehdistössä siitä, kuinka pahalta tuntui nähdä suomalaisten jakaantuvan yhä syvemmin kahteen osaan. Minä puolestani voin sanoa, että nuo jakoblokkien osasten näkemykset kapenevat kapenemistaan ja pakenevat toisiaan. On kuin yrittäisi siirtää kahta isoa vuorta, joiden huiput siintävät terävinä ja nousevat pilvien yläpuolelle.

Suomalainen koulutetumpi tai muuten vaan "massaideologiaa" seuraava väestönosa sallii teokraattisen ideologian istuttamisen maahamme liberaalidemokratian sijalle, ja vähemmän koulutettu tai vaihtoehtoisesti ideologiakriittinen väestönosa omalla ehdottomuudellaan sulkee liberaalin demokratian suomat mahdollisuudet ja toteutumisen historiaan.

Samaan aikaan maailmalla läntisen maailman valta-asema on uhattuna, kun läntinen oppi liberaalidemokratian ja markkinatalouden ylivertaisuudesta maailmanrauhaa ja vaurautta luotaessa kohtaa toisen, uskonnollis-konservatiivisesta aatemaailmasta kumpuavat "tarinat". 

Minä jatkan politiikan tutkimuksen, historian ja matematiikan opintojani.

Tällä hetkellä valmistaudun kandiseminaariin. Kandidaatin työssäni jatkan samaa teemaa kuin edellisessä harjoitustutkimuksessani, eli ideologian liikkeen tutkimista ideologian marginaalista "massaideologiaksi".