-

-
Art by Alberto Moravia

perjantai 14. helmikuuta 2014

VKSV:n olkinukke

Tämä blogimerkintä on kirjoitettu noin vuorokausi Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio 14/107074 lukemisesta. Tätä kirjoittaessani en ollut vielä vastaanottanut tuomiolauselmaa. Tekstilinkit on editoitu tähän blogimerkintään elokuussa 2014, ellei toisin ole mainittu. 
VKSV:n olkinukke[1]Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina 13. 2. 2014 pidetyssä istunnossa minut tuntuvaan sakkorangaistukseen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja uskonrauhan rikkomisesta. 


[2]Tarkempia tietoja voi lukea esimerkiksi tästä 


[3]Tuomiolauselman voi lisäksi ymmärtääkseni tilata käräjäoikeudesta; asiahan oli julkinen. En itse ole tätä kirjoittaessani vielä vastaanottanut tuomiolauselmaa. Tarkoitukseni onkin tässä omassa blogissani valottaa asioita "behind the scenes" kaikkien arvioitavaksi ja jättää itsestäänselvyyksien setvimisen keskustelupalstoille. 


[4]Käräjäoikeuden istunnon lopussa syyttäjä vaati minulle ehdollista vankeusrangaistusta. Kuitenkin tuomio aleni lopulta "tuntuvaan sakkorangaistukseen", koska minulla ei ole aiempia tuomioita. Samalla oikeus määräsi tuomion tuoneet blogitekstit "poistettavaksi ja hävitettäväksi".


[5]Tuomionluvussa tuomari moitti minua, koska olen teksteilläni saattanut "useita kansanryhmiä hengenvaaraan". (EDIT 13.1.2016, ote oikeuden pöytäkirjasta: "...Myös yleisen järjestyksen ja yhteiskuntarauhan säilyttämistavoitteen kannalta on perusteltua, että tällaisten väitteiden esittäjän sananvapauden suojaan puututaan rikosoikeudellisin keinoin...")


[6]Istunnon aikana tuomari tiedusteli minulta, että minähän olen tietoinen islamin uskon käytänteistä ja opillisista asioista. Vastasin olevani perillä niistä.

[7]Eli käytännössä oikeuslaitoksemme on näin ollen valjastettu muslimien uskonnon "väärinajattelevien" tuomioistuimeksi. Suomeksi sanottuna jonkinlaiseksi esishariatuomioistuimeksi.


[8]Kokeilkaapa kritisoida kristinuskoa, vaikkapa katolisen kirkon tai äärikristillisten ryhmien sisällä tapahtuvaa pedofiiliaa Suomessa, ja katsokaa tuleeko tuomari oikaisemaan sanomisianne ja vaatimaan rangaistusta uskonrauhan rikkomisesta. Ei tule. 

[9[Minulle tuli uskonrauhanrikkomistuomio siitä, kun olin liittänyt blogiini youtube-pätkän norjalaisen imaamin sanomisista, jossa tämä kertoi islamin uskon laillisista käytänteistä sallia pedofiilia ja lapsimorsiamet. Olin suomentanut kuvanauhalta imaamin sanomisen sanantarkasti. Oikeus paheksui eritoten nauhalla esiintyvän imaamin kertomusta Iranin hengellisestä johtajasta Ajatollah Khomeinista, joka oli erään kerran imaamin kuullen samassa asunnossa nukkuessaan käyttänyt neljävuotiasta tyttöä hyväksi läpi yön. Tyttö oli huutanut tuskasta ja itkenyt koko yön.


[10]Uskonrauhan rikkomislakipykälä on näin ollen valjastettu varsin poliittiseen käyttöön - väitän, että asioistamme päättävät tahot ovat hyvin tietoisia ja peloissaan islamterrorismin olemassaolosta maassamme [linkki EDITOITU tekstiin elokuussa 2014, eli puoli vuotta tuomioni antamisen jälkeen, jolloin kesällä 2014 ISIS alkoi vallata alaa Lähi-idässä ja Suomestakin on todistettavasti lähtenyt muslimiradikaaleja Lähi-idässä käytävään uskonsotaan], ja siksi jo samentunein järjenrippeinkin pitävät kiinni oman maan kansalaisten rankaisemisesta "väärinuskomisesta" tai islamin kritisoinnista. Uskon jopa, että kohdallani suhteellisen ankara rangaistus, tai ainakin ankara rangaistusvaade, johtuu juuri tästä: he haluavat antaa maassamme majaileville ääri-islamryhmille mielikuvan siitä, että KUKAAN, eikä ainakaan yksikään NAINEN, yritä haastaa tämänhetkisen koraanin ja islamin opin sisältöä. Olemme jo islamistien talutusnuorassa, tai pikemminkin hirttoköydessä.

EDIT 9. 10. 2014 KRP iski - kolme kiinni epäiltynä terrorismirikoksista, Mtv-uutiset

[11]Tähän väliin vedän henkeä ja sanon, että minulla ei ole todellakaan aiettakaan haastaa koraania eikä muitakaan jonkun tietyn maantieteellisen alueen historiallisia traditiokertomuksia. Ja jos muslimit, tai vaikka kiakkovieraat, tai ketkä tahansa muut, haastavat katumellakoinnillaan ja rötöstelyillään muiden ihmisten yhteiskuntarauhan, oikeuden käydä työssä ja koulussa, kaupassa, elokuvissa, harrastuksissa ja elää normaalia elämää, silloin pätee myös torstaina sananvapaustuomittu, karrikarisoitu lausumani Ruotsin poliisin laillisten voimakeinojen käyttämättömyyden kritiikistäni Tukholman mellakoista:


[12]"Edelleen olen sitä mieltä, että Tukholmassa voisi alkaa ampumaan rauhanrikkojia kovilla. Kun kerran tuovat "sivistystä" tänne pohjolaan, miksei annettaisi heille sitä "sivistystä" takaisin?? Muslimia pitää kohdella kuten hän kohtelee sinua, silloin asia menee jakeluun. Muslimi ei ymmärrä kristillistä paatosta "tasavertaisuudesta" ja "toisen posken kääntämisestä" jne. Muutama kymmenen ruumista ja loput putkaksi muutetulle jalkapallostadionille tms. asioita miettimään ja "kuulustelu" pystyyn. Voi olla että sitten ovat pojat kiltisti vähän aikaa. En ymmärrä miksei historiasta voi ottaa oppia: Kolmannessa valtakunnassa ainakin osattiin yhteiskunnan militarisoiminen. Sieltä voi ottaa mallia nyt, että miten homma hoidettiin. Yhteiskunnan turvaaminen kai pitäisi olla se pääasia. Nyt ei näytä menevän Ruotsin pojilla homma niin kuin Strömssöössä."  


[13]Vaikka lausumani on karrikarisoitu, on silti naiivia luulla sitä naiiviksi sanomiseksi. Väkivallan lopettamiseen pätee vanha sääntö: väkivallan tekijälle pitää näyttää rajat. Tämä pätee perheväkivallassa, samoin kuin vaikka katumellakoinnissa. Se mitä teille on poliittisen liberaaliuden nimissä viimeiset vuosikymmenet hoettu, että "väkivalta ei lopeta väkivaltaa", ei päde silloin kun väkivallan aste ylittää tietyn riman. Tällaisessa yhteiskunnassa te kohta elätte, kun vapaa liikkuvuus saa jatkua ja henkilöt liikkuvat etelästä pohjoiseen avoimesta sotatilasta "hyvinvoivaan" pohjoiseen. Legalisoitu väkivalta on armeijan tai poliisin laillisia voimakeinoja silloin kun yleinen turvallisuus on uhattu.[14][EDIT 08. 03.2014:

"...väkivallan käyttämisen legitiimistä monopolista, jota yksityiset turvallisuustoimijat murentavat..." [Venla Ryymin; Moninaisuudessaan myös yksityinen? Turvallisuuden yksityistäminen Euroopan unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan siviilikriisinhallintamissioiden kontekstissa; pro gradu -tutkielma, Tampereen yliopisto; 2013]. 

[15]Pro Gradu oli mielenkiintoista luettavaa oikeudessa tuomitun mielipiteeni kontekstissa. 
Jokainen yhteiskuntatieteiden ja kansainvälisen politiikan tieteenalan teorioihin ja eri tieteenfilosofioihin tutustunut tuntee Max Weberin käsityksen fyysisen väkivallan käyttämisen 
legitiimistä monopolista. Tällainen monopoli on valtiolla esimerkiksi kansainvälisen politiikan tieteenalan realismin koulukunnan mukaan. Aiemmin tutustuessani kansainvälisen politiikan teorioihin tunnistin itsessäni vahvasti realismin koulukunnan käsitykset.
Tämä näkyi myös tuomitussa facebooklausumassani, jossa toin esiin näkemykseni Ruotsin poliisin tehottomuudesta yhteiskuntajärjestyksen palauttamisen kohdalla.
Ryyminin pro gradu-tutkielmasta lainatulla ylläolevalla vahvennetulla fontilla kirjoitetulla lauseella on merkitystä tuomioni kannalta politiikan oikeudellistumisen kautta.

Realistisen koulukunnan kannattama valtion fyysisen, legitiimin väkivallan monopoli on pitkälti murtunut kylmän sodan päättyessä yksityisten, liikevoittoa hakevien turvallisuus- ja sotilasyritysten hakeutuessa "valtatyhjiöön" - ja esimerkiksi Ryymin on tutkinut tätä gradussaan." ][16]Valtakunnansyyttäjä Jorma Kalske ja valtionsyyttäjä Anu Mantila esittivät tästä lausumastani syytemääräyksessään niin pahan argumentaatiovirheen, että katsoin parhaaksi olla enää antautumatta yhtään enempää vuoropuheluun näin sivistymättömän tahon kanssa:

[17]"Viestissä uhataan muslimeja väkivallalla. Viestissä kehotetaan harjoittamaan väkivaltaa muslimeja kohtaan ja pidetään väkivallan kohdistamista heihin hyväksyttävänä kolmannen valtakunnan juutalaisiin kohdistuneen joukkotuhonnan mallin mukaisesti".  


[18]Näin sanotaan syytemääräyksessä.


[19]Olkinukke on varsin yleinen argumentaatiovirhe.


[20]Siinä vastapuolen argumentti sivuutetaan täysin ja hyökätään siitä tehtyä heikompaa karikatyyria vastaan. Tämä tapahtuu "laittamalla sanoja toisen suuhun". Tällöin pyritään mitätöimään toisen argumentti tai vastapuoli kokonaan henkilönä. 


[21]Olkinuken argumentointivirheen malli on:


  1. A:lla on mielipide X [minulla on ylläesitetty mielipide Tukholman mellakoista]
  2. B esittää mielipiteen Y (joka on vääristelty "olkinukkeversio" X:stä) [VKSV esittää mielipiteen "Viestissä uhataan muslimeja väkivallalla. Viestissä kehotetaan harjoittamaan väkivaltaa muslimeja kohtaan ja pidetään väkivallan kohdistamista heihin hyväksyttävänä kolmannen valtakunnan juutalaisiin kohdistuneen joukkotuhonnan mallin mukaisesti" (mikä on vääristelty "olkinukkeversio" mielipiteestäni Tukholman mellakoista)]
  3. B hyökkää mielipidettä Y vastaan [VKSV hyökkää mielipidettä "Viestissä uhataan muslimeja väkivallalla. Viestissä kehotetaan harjoittamaan väkivaltaa muslimeja kohtaan ja pidetään väkivallan kohdistamista heihin hyväksyttävänä kolmannen valtakunnan juutalaisiin kohdistuneen joukkotuhonnan mallin mukaisesti" vastaan]
  4. Siispä X:n täytyy olla väärin [siispä minun alkuperäinen mielipiteeni täytyy olla väärin]

[22]Tällainen "oikeuslaitos" meillä on. 

[23]Ei kykene edes yksinkertaisimpaan argumentointiin. Kun oikeuslaitos on näin vajonnut barbaarisuuden tasolle, eipä ole ihme, että se kumartelee barbaariuskontoa.

[24]Kun siis luin valtakunnansyyttäjän syytemääräyksen ensimmäisen kerran, päätin olla kommentoimatta itse oikeudenkäynnissä enää mitään. Koska kaikki mitä sanon, rakentuisi sielläkin todennäköisesti tällaisten olkiukkojen varaan. 

[25]Niinpä sitten päätin kunnioittaa lakia, koska laki on minulle tärkeä, ja myöntää nämä absurdit rikokset. Toivon, että virkamiehet seuraavat esimerkkiäni ja tulevat myös synnintuntoon.

[26]No, ehkä turha toivo, mutta tällä teollani ainakin tuplasin sen mahdollisuuden, että oikeus menee lankaan ja kirjoittaa mahdollisimman järjenvastaisen tuomiolauselman, jotta kaikki uutisia ja tätä blogianikin lukevat ihmset pääsevät hämmästelemään oikeuslaitoksemme oppimattomuutta, oikeudettomuutta, moraalittomuutta ja alhaisuutta.

[27]Ainakin lehtien keskustelupalstojen keskustelu on 98 % minun puolellani. 

[28]VKSV - Anu Palosaari 0-10.
Copyright © 2014 Anu Palosaari