-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 23. marraskuuta 2013

Yksi islamin pyhä asia

[1]Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ja valtionsyyttäjä Anu Mantila lähestyivät minua eilen valtakunnansyyttäjänviraston tiedonannolla esitutkinta-aineistosta, mikä koskee epäiltyä uskonrauhan rikkomistani ja kiihottamista kansanryhmää vastaan.

[2]Mukana oli syytemääräys. Eli toisin sanoen minua tullaan syyttämään uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.


[3]Olen tähän blogiini laittanut youtube-videonpätkän, missä irakilainen islamin imaami kertoo islamin uskonnon käytänteistä sallia lapsiin sekaantuminen täysin laillisena miesten oikeutena. Videolla imaami kertoo, kuinka oli nähnyt ja kuullut Iranin hengellisen johtajan Khomeinin käyttävän hyväkseen neljävuotiasta tyttöä. Valtakunnansyyttäjänvirasto pitää tätä asiaa uskonrauhan rikkomisena. Se viittaa asiaan näin: "Menettelyllään Palosaari on loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjannut ja häpäissyt sitä, mitä uskonnonvapauslaissa tarkoitettu uskonnollinen yhdyskunta pitää pyhänä" [Valtakunnansyyttäjän virasto, päätös muutosharkintapyyntöön, 8(9)]. Eli myös valtakunnansyyttäjänvirasto ja nämä allekirjoittaneet virkamiehet Kalske ja Mantila pitävät "uskonnonvapauslaissa tarkoitetun uskonnollisen yhdyskunnan" (
Valtakunnansyyttäjän virasto, päätös muutosharkintapyyntöön, 8(9)) ohessa lapsiin sekaantumista niin pyhänä asiana, ettei lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä saa kirjoittaa tai puhua mitään islamin kontekstissa.

[4]Vastaavasti pari päivää sitten sain tiedon eräältä yksityshenkilöltä, että poliisi ei ole aloittanut esitutkintaa lainkaan Ylen kanavalla esiintyneen imaamin puheista, jossa tämä kertoo, että sharialaki vaatii tappamaan homoseksuaalit. Perustelu tutkinnan aloittamattomuudelle oli, että imaami ei ole esittänyt mitään "omana mielipiteenään". Oikeusristiriita on selvä: en minäkään ole esittänyt mitään "omana mielipiteenäni", vaan imaami itse nauhalle kertoo islamista.


[5]Suomen valtio on täten päättänyt aloittaa vainot sekä lapsia että homoja kohtaan - että myös suomalaisia toisinajattelijoita ja väkivallan vastustajia kohtaan  - luoja soikoon, jos olisin edes musta ihonväriltäni, voisin välttyä syytteiltä. Ilmiselvästi suomalaisessa oikeudessa on ratkaisevaa, kuka sanoo, ei mitä sanotaan.

[6]Toinen asia esitutkinta-aineistossa, mikä herätti huomioni, on syytekohta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se tulee viimekeväisestä facebook-statuksestani, 12, jossa ihmettelin sitä, että miksi Ruotsin poliisi ei käytä kovempia voimatoimia käsistäriistäytyvien Tukholman mellakoiden
 taltuttamiseksi.

[7]Kerroin Tukholman mellakoiden alla tehdystä facebook-statuksestani poliisin esitutkinnassaan sitä kysyessään, että en suinkaan tarkoita siinä omankädenoikeutta mellakoitsijoita kohtaan, vaan tarkoitin, niin kuin siinä suorasanaisesti lukeekin, että Ruotsin poliisi olisi voinut ottaa kovemmat keinot käyttöön mellakan lopettamiseksi. Poliisin voimatoimet ovat valtion legitimoitua väkivaltaa, toisin kuin omankädenoikeus, jossa yksityiset kansalaiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Viestissäni ei siis uhattu ketään väkivallalla. Myöskään "yhteiskunnan militarisoimisesta" puhuminen ei ole vihapuhetta. "Yhteiskunnan
militarisoiminen" ei viittaa "juutalaisten joukkotuhoon", kuten syyttäjä tarkoitushakuisesti ja/tai naiivisti tulkitsee kirjoitustani [Valtakunnansyyttäjän virasto, päätös muutosharkintapyyntöön, 7(9)]. "Yhteiskunnan militarisoiminen" voi tarkoittaa kriisitilanteissa yhteiskunnan turvallistamista.

[8]Vastaustani ja puolustuspuheenvuoroani tähän poliisin esitutkinnassa esittämäänsä kysymykseen ei näy koko valtakunnansyyttäjänviraston paperissa, sitä vastoin sinne on kirjattu valtakunnanviraston oma näkemys ja tulkinta facebook-statuksestani, sekä sitten tästä viraston omasta näkemyksestä johdettu syytekohta kiihottaminen kansanryhmää vastaan: "Viestissä uhataan muslimeja väkivallalla. Viestissä kehotetaan harjoittamaan väkivaltaa muslimeja kohtaan ja pidetään väkivallan kohdistamista heihin hyväksyttävänä kolmannen valtakunnan juutalaisiin kohdistuneen joukkotuhonnan mallin mukaisesti" [Valtakunnansyyttäjän virasto, päätös muutosharkintapyyntöön, 7(9)] 

[9]Voi tietysti olla, että Suomessa ollaan menossa samaan kuin Ruotsin kohdalla: mikäli meillekin tulee muslimimellakoita, niin kuin Tukholmaan, voi poliisi olla voimaton puuttumaan niihin, niin kuin Ruotsin poliisi tuntui olevan. Ehkä Ruotsin poliisin puuttumattomuus oli ylhäällä päätetty politiikka: muslimeja kohtaan ei edes poliisi saa käyttää voimatoimia. Niinhän tämä koko valtion syytemääräys indikoi ("Viestissä uhataan muslimeja väkivallalla. Viestissä kehotetaan harjoittamaan väkivaltaa muslimeja kohtaan ja pidetään väkivallan kohdistamista heihin hyväksyttävänä kolmannen valtakunnan juutalaisiin kohdistuneen joukkotuhonnan mallin mukaisesti" 
[Valtakunnansyyttäjän virasto, päätös muutosharkintapyyntöön, 7(9)]. Mutta tietysti muita kansanryhmiä kohtaan saa, ja käytetäänkin, tälläkin hetkellä jossain. Varautukaapa siis Ruotsin mallin mukaisiin tuleviin muslimimellakoihin Suomessakin ja suojaamaan kotianne ja omaisuuttanne niiltä. Suomen poliisi ei Ruotsin mallin mukaisesti välttämättä varaudu.

[10]Tällainen kaikki on aina kovin ikävää. Tietysti tämä kaikki voi olla kova kolhu Suomen oikeusvaltiomaineelle tämän levitessä ulkomaille.


[11]Lisäksi tällaisella ammutaan omaan nilkkaan. Minulla oli hedelmällinen yhteistyö erään entisen ministerin kanssa Suomen EU-asioista. Meillä oli tarkoitus tehdä yhdessä kansalaisaloite Suomen EU/emu-jäsenyyden uusista ehdoista ja EU:n liittovaltioistumisesta. Tarkoitus oli herättää tuikitärkeää keskustelua faktoista Suomen EU-jäsenyydessä. Tällaista keskusteluahan Suomessa ei ole ja asiallisten keskustelun avausten puuttuminen sallii jatkuvien väärinkäytösten sarjan. Tarkoitus oli myös vaatia eduskuntaa välittömästi päättämään neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä EU-asiassa.


[12]Nyt tämä yhteistyö on tämän syytesarjan vuoksi katkolla.
Copyright © 2013 Anu Palosaari