-

-
Art by Alberto Moravia

maanantai 7. lokakuuta 2013

Kyllä Sir, oletan että minulla on sananvapaus

Valtiakunnansyyttäjä halusi vielä kysyä jatkokysymyksiä kohdallani (kävin puolitoista viikkoa sitten poliisikuulustelussa poliittisesta vaikuttamisestani, katso aiemmat bloggaukseni alkaen tästä ja blogimerkinnän alta löytyvä tunniste). 

Valtakunnansyyttäjä kysyi vielä, että "olenko mielestäni käyttänyt sananvapauttani blogimerkinnässä "Neekerit ja suomalaiset naiset"". Vastasin että olen.

Kysymys sananvapauden käyttämisen oikeutuksesta on demokraattisessa tasavallassa, valtiossa, jossa sananvapaus on perustavasti määritelty sekä maan perustuslaissa että muissa lainkohdissa...hämmentävä.

Vähintään se osoittaa selvän kahtiajaon, vastakkainasettelun, jossa toisella ryhmällä on sananvapaus automaationa - toisella taas ei. Eli se joko lain mukaan on, tai se voidaan oikeuslaitoksen päätöksellä ja lain nojalla jonkun tietyn henkilön kohdalla päättää viedä.

Epäilen, että minulta - teräväkieliseltä naiselta, joka sekä osaan että tietoisesti asetan sanani vastaamaan tärkeän sanomani "perillemenoa" lukijassa sananvapaus ollaan viemässä.  Syy ei suinkaan ole se, että sanomani olisi "pahasta", vaan syy on se, että sanomani on vastakkainen kuin eliitin poliittinen agenda, mikä keskittyy pelkästään rahan ja vaurauden jakamiseen eliitille, mutta ei välitä ihmisten hyvinvoinnista.

Mutta sananvapauteni vieminen politisoituneen oikeuden päätöksellä ei merkitse minulle mitään. 


Copyright © 2014 Anu Palosaari