-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Eerika tapettiin mattoterapialla

Tämä blogimerkintä sensuroitiin kaupunkilehti Tamperelaisen blogeista syistä, mitä minulle ei ole perusteltu"Jatkan vielä alempana olevaa lastensuojelu-aihetta.

Pikku-Erika kuoli tukehtumalla lakanaan. Tyttö oli kääritty nippusiteillä tiukasti lakanan sisään.

Tämä on kuitenkin kaikkien lastenkotien yleisesti käyttämä "rauhoituskeino", jota myös "mattoterapiaksi" kutsutaan. Alempana yksi (julkinen) oikeudenlauselma asiasta. Tällä kertaa lastenkodin työntekijät saivat tuomion "mattoterapian" käyttämisestä. Valitettavasti olen joutunut pyyhkimään tuomiosta yksityisen lastenkodin nimen pois - minulle voi tulla rikossyyte, mikäli "panettelen" yksityistä liiketoimintaa harrastavaa tahoa.

Eerikan isän äiti on perusturvajohtaja ja perehtynyt lastenkotien tapoihin ja käytäntöihin rauhoittaa kiukutteleva lapsi. Täältä lienee tulleet ohjeet, miten "rauhoittaa" lapsi. Eerikan äitipuoli on erityislastenkodin entinen työntekijä ja osaa käyttää mattoterapiaa myös. Nämä seikat selittävät mattoterapian käytön ja sen, miksi lastensuojelu ei puuttunut tilanteeseen - ja myös sen, miksi Eerika palautettiin isälleen huolimatta ilmiselvästä kaltoinkohtelusta.

Lastensuojelu on saanut palstatilaa tapauksen johdosta. Helsingin kaupunki on pessyt kätensä irti siitä, eikä se tee muutoksia lastensuojelun käytäntöihin Eerikan vuoksi Iltalehti listasi pari päivää sitten Sari Sarkomaan blogissa lastensuojelun viisi virhettä.

Oletettavasti lastensuojelu saa Eerikan tapauksen johdosta lisää resursseja - joten odotettavissa on lisää mattoterapiaa ja lapsenmurhia "lapsen edun" nimissä.

Tässä teille siis ammattilaisten kasvatusvinkkejä - mattoterapiaa lapsen "rauhoituskeinoksi".

Tällä kertaa vaan lapsi sattui menehtymään niihin.