-

-
Art by Alberto Moravia

torstai 21. helmikuuta 2013

Hallitus linjaa: maahanmuuttajia ei saa mainita muuten kuin positiivisesti

Olen kirjoittanut aiemmin tähän blogiin siitä, kuinka lehdet eivät uutisoi maahanmuuttajien tekemistä raaoista joukkoraiskauksista, ja siitä, miten vahingollista tämä on naisten turvallisuudelle. Sitä, mitä ei tiedä olevan olemassa, ei osaa varoa.

Lisääntyneiden maahanmuuttajien tekemien raiskausten vuoksi (kunnasta riippuen 20-70 %) Suomesta on tulossa naisille paikka, jossa heitä varjellaan kuulemasta totuutta. Samaan aikaan kotilieden ulkopuolella heistä tulee saalistettu kohde - vaikka suurin osa ei sitä ymmärrä, ennen kuin on liian myöhäistä.

Pari päivää sitten Iltalehti uutisoi 18-vuotiaasta "espoolaisnuorukaisesta", joka oli houkutellut kaksi alaikäistä tyttöä kotiinsa ja raiskannut näistä toisen, 14-vuotiaan tytön.

"Espoolaisnuorukaisen" takaa paljastuu maahanmuuttaja Ahmadi Mahdi. Tämän huomaa, kun vertaa Iltalehden juttua allaoleviin käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomioihin samalta päivämäärältä.

Tässä tapauksessa media ei siis kertonut kuin osatotuuden. Mutta mikäli tekijä olisi ollut suomalainen, media olisi todennäköisesti muistanut mainita, että kyseessä on "kantasuomalainen" tai "syntyperäinen suomalainen" tekijänä.
Viime kesänä kirjoitin jutun siitä, kuinka Yle pimittää maahanmuuttajien tekemiä seksuaalirikoksia. Eräs seksuaalirikollinen tekstissäni oli Keita Abdoulayue. Alla tuomiolauselman katkelma, josta näkyy Keitan kotipaikka; Turku, ja syntymävuosi; vuosi 1989.Vuonna 2006 Turun Sanomat kirjoitti jutun maahanmuuttajanuorukaisista, jotka ovat oppineet suomen kielen moitteetta. No, se on hyvä. Ehkäpä yhteinen kommunikointiväline suomalaisten kanssa ehkäisee tulevaisuudessakin raiskauksia ja muita väkivallantekoja.

Turun Sanomien jutussakin esiintyy eräs Keita Abdoulaye. Turun Sanomat mainitsee vuonna 2006 kirjoitetussa artikkelissaan, että Keita on "viime syksynä tullut 16-vuotias turvapaikanhakija Keita Abdoulaye"Turun käräjäoikeuden tuomiolauselman Keita on sen sijaan 18-vuotias vuonna 2007. Olisiko nyt käynytkin niin, että Keitan ikä on Suomessa asuessa jostain syystä tarkentunut suuntaan tai toiseen, ja että kyseessä onkin yksi ja sama henkilö?

Turun Sanomat kertoo vielä, että 
"Nuoret ovat mukana Euroopan pakolaisrahaston (ERF) osittain rahoittamassa Nutukka-hankkeessa (Nuoret turvapaikanhakijat kansanopistossa). He ovat kotoisin Afganistanista, Iranista, Guineasta, Kamerunista ja Somaliasta.
Nutukka-hankkeessa Turun vastaanottokeskus ja Turun kristillinen opisto tekevät tiivistä yhteistyötä. Vastaanottokeskus ohjaa nuoria käytännön elämässä ja läksyjen teossa, opetus tapahtuu opistolla."
Se mainitsee vielä, että "Jokaiselle [hankkeessa mukanaolijalle] järjestyy jatko-opiskelupaikka". 
Suomessa media ilmeisesti uutisoi vain fiksut ja filmaattiset uutiset maahanmuuttajista, mutta jättää vähemmän hohdokkaat uutisoimatta. Vaikka kyseessä olisi yksi ja sama henkilö ja tämän "seikkailut" Suomessa, mitkä eroavat toisistaan kuin parhaassa kauhuelokuvassa.

Kuinka monesta syntyperäisestä suomalaisesta raiskaajasta muuten tehdään vastaava, positiivisuutta ja elämänmyönteisyyttä uhkuva juttu paikallislehteen?

Copyright © 2013 Anu Palosaari