-

-
Art by Alberto Moravia

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Laajamittaisen hyökkäyksen torjuntaan kykenevästä asevoimasta ei saa luopua


Vihreiden turvallisuuspoliittinen työryhmä pohtii vihreiden tulevia asevelvollisuuslinjauksia.
Pari seikkaa, mitä haluan tulevien linjausten ehdottomasti korostavan:
Valikoivuus - tarkoittaa henkilöresurssien oikeanlaista sijoittamista, kohdentamista ja käyttöönottoa - EI puolustusvoimien murentamista. On olemassa tehokkaita tapoja järjestää valtion sotilaallinen puolustus.
Voin pitää uskottavana vihreiden kannalta vain sitä, että vihreät keskustelevat turvallisuuspolitiikasta ja puolustuksesta vakavasti ja realiteetit mielessä pitäen.
Valtion tehokas puolustus on ensimmäinen ja viimeinen valtion sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kestävä tae. Niinpä laajamittaisen hyökkäyksen torjuntaan kykenevästä asevoimasta ei tule luopua. Tämä on kirjattava vihreiden linjauksiin asevelvollisuudesta. Tämä on pointti, minkä näen luovuttamattomana. Myös elintärkeänä sen näkee jokaikinen ammattisotilas ja puhdas järki.
Kyky itsenäiseen voimankäyttöön kertoo ulkovalloille kyvystämme, halustamme ja tarkoituksestamme itsenäisyyteen. Viime kädessä asevoimat luovat vakautta kriisin keskellä ja mahdollistavat valtion ja sen lakien säilyttämisen. Puolustusvoimien tarkoitettu rooli on vakauden ja rauhan edistäminen ja säilyttäminen. Puolustuslaitos on rakennettava niin että se laadullaan ja tehokkaalla resurssien käyttöönotolla luo sotilaallista vakautta ja turvaa valtion olemassaoloa. 
Linjausten teko jatkuu ensi viikolla.